Mai batem şi noi pe cineva?

Ultima actualizare:

    Adi Popa a jucat şi în victoria contra Danemarcei, o va face şi diseară, în meciul cu Rusia
Adi Popa a jucat şi în victoria contra Danemarcei, o va face şi diseară, în meciul cu Rusia

Au trecut doi ani de când echipa României se zbate în mediocritate, bucurându-se doar de victorii „ieftine”, obţinute împotriva unor formaţii precum Insulele Feroe, Moldova sau Armenia.

Am fost la Euro 2016, avem pretenţii să mergem şi la Mondialul din 2018, dar noi nu batem pe nimeni de o bună bucată de vreme. Practic, dacă nu câştigă astăzi amicalul cu Rusia de la Groznîi, tricolorii vor completa doi ani de coşmar, în care le-au lipsit cu desăvârşire victoriile cu greutate. Asta pentru că „marile” succese cu feroezii, moldovenii, georgienii, armenii şi lituanienii ne lasă rece, indiferent de contextul în care au fost realizate. La 18 noiembrie 2014, România învingea Danemarca (2-0) într-un amical disputat pe Arena Naţională, acesta fiind ultimul meci mare făcut de echipa noastră. De la acea partidă decisă de dubla lui Claudiu Keşeru a urmat un lung şir de dezamăgiri în partidele cu naţionale puternice. Remizele amicale cu Italia (2-2) şi Spania (0-0) nu salvează deloc onoarea tricolorilor, de vreme ce la Euro 2016 am dezamăgit cumplit, iar campania de calificare la Mondialul de peste doi ani a început la fel de prost.

După ce a păcălit ierarhiile forului mondial (România a ajuns total nemeritat până pe locul 7 şi a fost cap de serie la tragerea la sorţi a preliminariilor CM 2018), naţionala noastră e acum într-o cădere drastică. Ultimul eşec, 0-3 acasă cu Polonia, ne va trimite aproape de poziţia 40 în clasamentul FIFA, astfel că avem nevoie cât mai rapid de victorii importante pentru a ne redresa. Putem vorbi chiar despre o miză în amicalul din această seară cu Rusia. Mai exact, din 2018 va începe Liga Naţiunilor, o competiţie oficială creată de UEFA pe patru divizii, în funcţie de un clasament întocmit la finalul actualelor preliminarii. Deocamdată, România e la limita dintre divizia a doua şi a treia, pe locul 22 din cele 55 de naţionale europene. Liga Naţiunilor va înlocui meciurile amicale, dar va avea şi un rol important în procesul de calificare la Euro 2020, găzduit de 13 state, inclusiv de România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net