Mahrez, jucătorul anului în Anglia. Vezi câţi paşi mai are Leicester pentru minune!

Ultima actualizare:

    Jucătorii lui Leicester au motive de mândrie şi-n afara terenului
Jucătorii lui Leicester au motive de mândrie şi-n afara terenului

Leicester a mai făcut ieri încă un pas spre primul titlu din istorie, iar Riyad Mahrez a fost din nou decisiv. Algerianul a deschis scorul în partida cu Swansea, câştigată cu 4-0, iar la finalul ei a fost desemnat jucătorul anului în Premier League.

Mahrez e primul african care intră în posesia acestui trofeu, chiar dacă prin Anglia au mai trecut jucători ca Didier Drogba sau Yaya Toure. La cei 25 de ani ai săi, jucătorul născut în Franţa, la Sarcelles, e una dintre principalele ţinte pentru echipele mari, care vor încerca să-l transfere la vară. În ceea ce o priveşte pe Leicester, trupa lui Claudio Ranieri nu se opreşte din visat. Are din nou opt puncte în faţa lui Tottenham, care joacă însă diseară, cu West Bromwich Albion, pe teren propriu, şi se poate apropia la cinci. Dacă londonezii îşi vor câştiga însă toate cele trei meciuri rămase de disputat, la Chelsea, cu Southampton şi la Newcastle, atunci "Vulpile nebune" mai au nevoie de patru puncte din deplasările de la Manchester United şi Chelsea, şi din jocul de acasă, cu Everton. Acest lucru nu pare foarte simplu, dar la ce formă traversează Leicester, nimeni nu mai poate vorbi de imposibil. Oricum, la egalitate de puncte, Leicester e campioană, pentru că are de partea ei meciurile directe cu Tottenham.

Dacă îşi va adjudeca acest titlu în care nimeni nu credea, trupa din centrul Angliei va intra pe lista selectă a nebuniilor de echipe din Europa care au dat lovitura în faţa unor granzi aparent imbatabili.

În Anglia, din 1992 încoace, de când prima ligă se numeşte Premier League, doar succesul fulgerător al lui Blackburn Rovers, din 1995, mai poate concura ca surpriză cu ce e pe cale să realizeze Leicester în acest sezon. 

Riyad Mahrez, în dreapta, se bucură de trofeul primit alături de turco-elveţianul Inler, cu care este coleg la "Vulpi"
Riyad Mahrez, în dreapta, se bucură de trofeul primit alături de turco-elveţianul Inler, cu care este coleg la "Vulpi"

În Spania, Deportivo la Coruna a uimit în anul 2000 pe toată lumea, câştigând Primera Division în faţa Realului şi Barcelonei. Din echipa lui Javier Irureta făceau atunci parte Noureddine Naybet, Diego Tristán, Djalminha, Fran, Roy Makaay şi Mauro Silva.

În Germania, titlurile câştigate de Werder Bremen în 2004, de VFB Stuttgart în 2007 şi de VFL Wolfsburg în 2009 pot stârni consternare, dar la nemţi lucrurile stau altfel. Toate cluburile, poate cu excepţia lui Bremen, au avut în spate concerne industriale uriaşe, ca Mercedes Benz sau Volkswagen, şi au putut să-şi facă echipe beton.

Franţa părea până la venirea şeicilor la PSG, unul dintre campionatele în care lupta la titlu era cea mai deschisă. În ultimii 10 ani, Ligue 1 a avut şase campioane diferite, Lyon, Bordeaux, Marseille, Lille, Montepellier şi PSG adjudecându-şi titlul pe rând. De patru ani, parizienii nu mai lasă însă pe nimeni să se atingă de trofeu şi asta pare că va dura ceva timp. Recordul aparţine lui Lyon, care a câştigat şapte titluri la rând, între 2001 şi 2008.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net