Magie în 10 paşi! Moruţan e comparat cu Hagi şi Messi

Ultima actualizare:

    Gigi Becali şi-a evaluat la această sumă aproape toţi fotbaliştii care au făcut câte un meci mare. Acum e rândul mijlocaşului adus de la Botoşani, călăul lui HermannstadtFoto: Click!
Gigi Becali şi-a evaluat la această sumă aproape toţi fotbaliştii care au făcut câte un meci mare. Acum e rândul mijlocaşului adus de la Botoşani, călăul lui HermannstadtFoto: Click!

Olimpiu Moruţan a avut nevoie de zece atingeri de minge pentru a da minunăţia de gol din meciul cu Rudar Velenje.

După 6-0 la general cu slovenii în turul doi preliminar al Ligii Europa, marele câştig al FCSB-ului este explozia lui Moruţan, a cărui gol din partida retur a fost comparat cu capodoperele lui Leo Messi şi Gică Hagi.

Olimpiu Moruţan (19 ani) nu e un marcator înăscut, în scurta sa carieră de până acum el reuşind un gol la Universitatea Cluj, două la Botoşani şi alte câteva la naţionalele de juniori. La FCSB, tânărul mijlocaş a spart însă gheaţa destul de repede, la al patrulea meci oficial. Mult mai îmbucurător e felul în care a făcut-o, cu o execuţie de pus în ramă. E adevărat, Moruţan a profitat din plin de visătoarea defensivă a slovenilor, dar meritele sale rămân incontestabile. Primind o pasă banală de la Coman aproape de linia de margine a terenului, noua „perlă” a FCSB-ului a găsit în mod miraculos drumul spre poartă. Pentru a-i anestezia pe cei patru fundaşi adverşi care i-au ieşit în cale şi pentru a introduce mingea în plasă, Moruţan a avut nevoie de 10 atingeri de minge. Preluarea cu piciorul stâng, cel de bază, a fost urmată de alte nouă mângăieri ale balonului, una dintre ele fiind chiar insesizabilă cu ochiul liber. Am făcut cam ce ştiu eu să fac, ăsta e stilul meu de joc. Mă bucur că oamenii mi-au strigat numele, dar mai am multe de demonstrat”, a mărturisit mijlocaşul cumpărat de la Botoşani pentru 700.000 de euro.

„Moruţan a dat gol a la Hagi. Nu ştiu dacă se va mai naşte unul ca Hagi, dar Moruţan parcă driblează mai bine decât Gică”, s-a bucurat patronul Gigi Becali. Finanţatorul roş-albaştrilor a mers şi mai departe, comparându-l pe Moruţan cu marele Messi. „Aleargă 12 kilometri în fiecare meci. Messi la 19 ani nu era aşa tare. De când a venit la Steaua a slăbit cinci kilograme. În doi-trei ani o să fie cu adevărat mare, mare, mare”, a mai spus Becali, visând deja la milioanele de euro pe care le-ar putea încasa pentru Moruţan. Patronul FCSB a ţinut să scoată în evidenţă şi seriozitatea jucătorului său. „Mi-a zis impresarul lui că şi-a angajat nutriţionist. El, la 19 ani, şi-a angajat nutriţionist. La antrenamente a cerut să stea o oră în plus să tragă la poartă”, a precizat Becali.

Mai trebuie să treacă ceva timp pentru ca tânărul Moruţan să se debaraseze complet de amintirea neagră legată de eliminarea prostească din meciul naţionalei U19 cu Ucraina din primăvara acestui an. Într-o partidă decisivă pentru calificarea la Euro, Moruţan a deshis scorul, după care s-a bucurat scoţându-şi tricoul. A primit al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu, după care Ucraina a întors rezultatul, iar România a ratat calificarea cu un gol primit în ultimul minut. „Îmi amintesc şi acum de acel meci, dar viaţa merge mai departe, trebuie să mă gândesc doar la Steaua acum”, a declarat Moruţan.

După „antrenamentul” oficial cu Rudar, pentru FCSB urmează un duel infinit mai greu, cu Hajduk Split, reprezentanta vicecampioanei mondiale Croaţia. Primul meci e chiar joia viitoare (9 august), în deplasare, pe arena „Poljud”, acolo unde Hajduk va beneficia de sprijinul a 30.000 de suporteri înfocaţi. „Am văzut jocul celo de la Hajduk cu Slavia Sofia. E o echipă puternică şi agresivă pe teren propriu. Sunt încurajaţi şi de fani”, a declarat antrenorul FCSB, Nicolae Dică.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net