Măcel după Beşiktaş - Bursaspor

18-sport-h_53158035sdghdf.jpg

Prima bombă a explodat lângă stadionul lui Beșiktaș

Fotbalul este un fenomen tot mai atacat în ultima vreme, şi nu pentru că teroriştii au ceva cu acest sport, ci pentru că masele mari de oameni strânse laolaltă sunt ţinte perfecte. La Istanbul, nişte nebuni au profitat din nou de asta şi a ieşit carnagiu.

Beşiktaş – Bursaspor a fost un meci obişnuit pe malul Bosforului, gazdele câştigând cu 2-1 prin dubla din penalty a lui Tosun. Nenorocirea a venit însă la final, când cei 40.000 de spectatori au plecat în acelaşi timp de la Vodafone Arena, stadionul de 110 milioane de euro construit pe locul vechiului Inonu. Ţintă n-a fost însă mulţimea de civili, ci forţele de ordine care s-au strâns şi ele în număr mare pentru a interveni în cazul unor incidente între fani, cum se întâmplă des în Turcia.

“O maşină plină cu material explozibil a explodat în locul în care echipele speciale de intervenţie au fost desfăşurate la scurt timp după ce fanii au plecat de la meci. Atacul a avut ca ţintă un autobuz al poliţiei”, a declarat ministrul de interne al Turciei, Suleyman Soylu.

18-sport-h_53158172sdfghd.jpg

Deflagrația a produs multe daune materiale

A urmat apoi un atac sinucigaş într-o altă zonă din Istanbul şi un bilanţ total tragic: 38 de morţi, dintre care 30 de poliţişti, şi 150 de răniţi. Printre cei opt civili s-au aflati şi doi angajaţi ai clubului Beşiktaş. Se crede că gruparea militantă kurdă, PKK, specializată în atentate asupra forţelor de ordine, se află în spatele acestor atacuri.

18-sport-h_53158062dfgdsf.jpg

Medicii au intervenit rapid la fața locului pentru a acorda primul ajutor
Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1