«Lupii galbeni» s-au sfâşiat în 15 luni

Ultima actualizare:

    Adrian Mutu
Adrian Mutu

Fotbalul românesc a oferit numeroase exemple de echipe meteorice. Toată lumea se aştepta însă ca Petrolul să nu facă parte din acest scenariu funebru, dar istoria s-a repetat. Iată cât de repede au putut prahovenii să se autodistrugă!

  • 10 ianuarie 2014, vine Mutu. Petrolul reuşeşte un transfer de senzaţie, aducându-l la Ploieşti pe fostul jucător al lui Chelsea şi Juventus. Acest lucru confirmă nivelul financiar stabil şi tendinţa de creştere.
  • 15 ianuarie 2014, parteneriat cu Opel. La doar câteva zile distanţă, concernul german de automobile Opel devine sponsorul principal, semn că încrederea investitorilor e la cote maxime.
  • 20 mai 2014, calificarea în Europa. Sezonul se încheie bine pentru petrolişti, care nu câştigă campionatul, dar se clasează pe locul trei, calificându-se în preliminariile Ligii Europa.
  • 10 iulie 2014, Primăria nu mai dă bani. DNA intensifică ancheta la clubul de fotbal şi obligă autorităţile locale să nu mai finanţeze echipa din bani publici. Încep probleme financiare.
  • 29 august 2014, eliminarea din Europa. Dinamo Zagreb le produce o dublă înfrângere în play off-ul Ligii Europa şi îi elimină din competiţie. Acest lucru înseamnă un prim eşec financiar, clubul având mare nevoie de banii de la UEFA, în lipsa celor de la Primărie.
  • 17 septembrie 2014, pleacă Mutu. Mutu sesizează panta descendentă pe care a echipei şi pleacă sub pretextul unui transfer în India, ratat până la urmă.
  • 25 noiembrie 2014, patronul e arestat. Dan Capră şi fratele acestuia sunt arestaţi de DIICOT pentru evaziune fiscală şi Petrolul mai primeşte o lovitură.
  • 3 martie 2015, primarul e arestat. Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului şi cel care a decis finanţarea echipei în mandatul său, e şi el arestat în dosar. Petrolul îşi pierde total susţinerea.
  • 27 martie 2015, clubul e în derivă. Antrenorul Rednic spune că şi-ar prelungi contractul, dar n-are cu cine să vorbească la club şi ia în calcul plecarea la Hajduk. Petrolul e pe butuci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net