Lui Ianis Hagi i-a crescut cota cu două milioane de euro într-un an

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi este vedeta Viitorului ConstantaFOTO: Sportpictures.eu
Ianis Hagi este vedeta Viitorului ConstantaFOTO: Sportpictures.eu

Pentru Ianis Hagi, revenirea la Viitorul de la Fiorentina a fost cel mai bun lucru care i se putea întâmpla. El nu doar că a devenit liderul echipei, dar și-a și dublat cota în doar un an de zile. Iar golurile lui în meciurile cheie au devenit tot mai multe, așa cum s-a întâmplat și la partida de sâmbătă, cu Universitatea Craiova, câștigată cu scorul de 2-1.

Căpitanul Viitorului a înscris un gol de generic în minutul 43 al partidei cu Craiova, șutul lui de la 25 de metri oprindu-se în vinclul porții oaspeților. Reușita, a noua din acest campionat, a fost cu atât mai importantă cu cât a venit la scorul de 0-1, anunțând, practic, relansarea meciului, câștigat în cele din urmă de echipa lui Gică Hagi cu scorul de 2-1. Prestația din acest meci a lui Ianis nu a făcut decât să confirme sezonul foarte bun pe care l-a făcut până acum, iar acest lucru se vede și în cota de piață a tânărului fotbalist. Practic, valoarea lui a crescut de aproape cinci ori în mai puțin de doi ani, de la 750.000 de euro, cât valora la finalul anului 2017, la 3,5 milioane de euro, suma cu care era cotat de cei de la transfermarkt.com la începutul lunii aprilie 2019. Practic, conform statisticii de pe acest site, Ianis Hagi este cel mai valoros jucător de la Viitorul și al doilea din întreaga Ligă 1, la egalitate cu craioveanul Alexandru Cicâldău și cu clujeanul George Țucudean. Primul în acest top este Dennis Man, jucătorul de la FCSB fiind cotat la 4,5 milioane de euro.

Așa cum este normal în fotbal, evoluțiile bune atrag și atenția cluburilor din străinătate, așa că deja pe adresa fotbalistului au început să sosească foarte multe oferte. Anderlecht, Standard Liege sau Ajax sunt doar câteva cluburi care și l-ar dori din vară pe fiul ”Regelui”. Iar acesta pare pregătit să facă pasul din nou la o echipă din străinătate, după coșmarul italian trăit la Fiorentina, acum doi ani: ”Nu știu nimic de interesul celor de la Ajax, care e o echipă cu renume, care produce jucători pe bandă rulantă. Dacă va fi un interes, îl voi lua în calcul. Sunt la Viitorul, joc meci de meci, iubesc fotbalul și asta îmi doresc. Să joc oriunde voi ajunge. Să joc cât mai mult și să-mi ajut echipa”, a declarat Ianis Hagi pentru Digi Sport la finalul partidei cu Universitatea Craiova.

Cum a evoluat cota lui Ianis Hagi

4 aprilie 2019: 3,5 milioane de euro

23 decembrie 2018: 2,5 milioane de euro

14 iunie 2018: 1,5 milioane de euro

Cum Ianis Hagi face parte și din echipa națională care ne va reprezenta la turneul final al Campionatului European Under 21, din luna iunie, este de așteptat ca el să nu semneze nici un contract până după această competiție, deoarece o prestație bună la turneul italian i-ar putea aduce o oferă mult mai mare decât în acest moment. Aceasta este și părerea fostului șef al LPF, Dumitru Dragomir, care spune chiar că dacă va avea răbdare și nu-l va vinde pe Ianis la ”prima strigare”, va obține chiar și 20 de milioane de euro pe el. ”Ia 15-20 de milioane de euro pe el, dar să nu îl vândă acum. Să mai aibă răbdare un an. Va pleca pe bani mulţi, ascultaţi-mă ce vă spun. Dar să nu se grăbească să îl vândă”, a spus Dragomir, la Digi Sport Matinal. ”El are forţă, viteză aşa şi aşa. În momentul în care va învăţa să dea şi cu capul, e un jucător trăsnet. 10 ani de echipa naţională, fără probleme”, a mai spus Dumitru Dragomir.

Rivaldinho, gol sub ochii tatălui

Golul victoriei Viitorului în fața Craiovei a fost marcat de brazilianul Rivaldinho. Acesta a marcat în minutul 56, iar bucuria a fost cu atât mai mare cu cât reușita a venit într-un meci în care tatăl lui, celebrul Rivaldo, s-a aflat în tribune. ”Eu vreau să marchez mereu, chiar dacă tatăl meu nu e aici. Însă azi sunt fericit că am dat gol cu el aici. Ieri s-a băgat cu noi la joc. Ne ajută să stăm pe lângă el şi pe lângă Mister. Suntem fericiţi că am avut două legende împreună, din Brazilia şi din România”, a declarat, plin de emoție, Rivaldinho

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net