Lucian Bute, în luptă cu greutatea

CLIIMA20140113_0180_1.jpg

Lucian Bute abia aşteaptă meciul cu Pascal, de duminică dimineaţă
Citeste tot despre: 

Lucian Bute a intat pe ultima sută de metri a pregătirii meciului cu Jean Pascal. Până vineri, când e programat cântarul oficial, românul mai trebuie să dea jos încă 2,5 kilograme.

Lucian Bute îl va întâlni pe Jean Pascal la 18 ianuarie, la Montreal, într-un meci aşteptat cu sufletul la gură de toţi românii. Meciul era programat anul trecut, dar o accidentare la mână suferită de Bute a adus această amânare. Dacă pregătirile tactice şi acumulările fizice sunt deja ca şi încheiate, Lucian trebuie să se lupte în aceste zile cu kilogramele.

La cântarul regulamentar, făcut cu o săptămână înaintea meciului, pentru reglarea procesului de slăbire, Bute a avut 81,8 kilograme.

Cum greutatea pe care trebuie să o aibă vineri, la cântarul oficial, cel care contează, este de 79,4 kilograme, rezultă că românul mai are de dat jos aproape două kilograme şi jumătate.

O nimica toată pentru un boxer care face de o viaţă acest lucru. Pentru acest meci Lucian a preferat să rămână să facă pregătirea la Montreal, alături de antrenorul său, Stephane Larouche, şi de staff-ul său. Motivul pentru care a renunţat să mai aleagă Miami ca loc de cantonament a fost bănuiala că din tabăra lui s-au scurs informaţii către tabăra adversă.

Aseară, Bute a efctuat un antrenament deschis publicului, iar mâine are programată conferinţa de presă oficială de dinaintea oricărei partide. Vineri va avea loc cântarul oficial, iar sâmbătă seara (duminică dimineaţă, la ora 6.30 în România) va avea loc meciul cu Pascal. Din păcate, deocamdată nu se ştie dacă meciul va putea fi urmărit în ţară, purtându-se negocieri cu mai multe televiziuni.

Singurul eşec, în 2012

Lucian Bute a suferit singura lui înfrângere din cariera profesionistă la 26 mai 2012. Atunci, el a fost învins de Carl Froch într-o gală disputată la Nottingham. Făcut KO în runda a cincea, românul a pierdut atunci şi centura de campion mondial IBF pe care şi-o apărase de 8 ori cu succes în perioada 2007 - 2011.

loading...
Loading...