Luca Modric, cel mai vârstnic și cel mai tânăr marcator al Croație la Euro

Ultima actualizare:

    Luka Modric e creierul CroațieiFOTO: EPA
Luka Modric e creierul CroațieiFOTO: EPA

Croația s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European grație și prestației de excepție a mijlocaşului Luka Modric. Acesta a marcat un gol și a dat o pasă decisive în victoria cu 3-1 obținută în fața Scoției.

La 35 ani și 286 de zile, Modric a devenit cel mai vârstnic marcator al Croației la un turneu final de Campionat European. Culmea e că tot el deține și recordul pentru cel mai tânăr jucător care a înscris pentru țara sa la un turneu final de Euro! Se întâmpla în 2008, contra Austriei. Atunci, el avea 22 ani și 273 de zile!

”Modric rămâne forţa care impulsionează echipa”, a declarat după meci selecţionerul croat Zlatko Dalic. ”Luka a înscris un gol magnific, la fel ca cel împotriva Argentinei, din 2018. El şi Ivan Perisic rămân în continuare plini de voinţă şi de motivaţie, iar în această seară au demonstrat asta. Nimeni nu ştie cum reuşeşte Luka să continue să joace astfel. Era de aşteptat ca nivelul său să scadă, să piardă din energie, însă rămâne forţa care impulsionează toată echipă. Sunt mândru să am un astfel de jucător în echipa noastră”, a mai spus Dalic.

Croaţia s-a impus contra Scoției prin golurile înscrise de Nikola Vlasic (17), Luka Modric (62) şi Ivan Perisic (77), ultimul dintr-un corner executat de Modric. Pentru scoțieni, care au jucat pe propriul teren, a punctat Callum McGregor (42). Croații vor înfrunta în optimile de finală formaţia clasată pe locul al doilea în Grupa E, pe 28 iunie la Copenhaga. Adversara lor va fi Spania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net