Lovitura de grație. FCSB a surclasat (6-0) pe FC Dinamo într-un derby ce pare mai degrabă unul al amintirilor

keseru-gol-fcsb-dinamo-01.jpg

Keșeru a marcat la primul meci disputat pentru FCSB la revenirea în țară
Keșeru a marcat la primul meci disputat pentru FCSB la revenirea în țară
Foto: sportpictures.eu

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Programată pe Arena Națională, confruntarea a doborât recordul de audiență la un meci de fotbal din România, pe timp de pandemie, în tribune aflându-se 36.147 de spectatori.

Fani ai celor două grupări, dar și mulți neutri au fost martorii unui rezultat ce nu s-a mai înregistrat vreodată în disputele directe. FCSB s-a impus cu 6-0. O victorie ce l-a făcut pe Cordea să exclame: ”Când am jucat cu CFR, ei, dacă puteau să ne dea 8, ne dădeau 8. Noi, dacă puteam să dăm 10, 10 dădeam”. În timp ce Torje, revenit la Dinamo, a comentat cu amărăciune: ”Este o înfrângere usturătoare. ce mai e de zis? E cea mai grea înfrângere din cariera mea”. Și nu numai, ci din întreaga istorie a grupării roș-albe.  La fel de necăjit a fost și Steliano Filip, eliminat în minutul 37. ”Şi-a bătut joc de familii, de suporteri. Nu meritam. Poate galben pentru intenţie, dar nu roşu. (...) Voiam o explicaţie, dar nu am primit. Nu a vrut să vorbească. Știe toată lumea că e arogant”, a comentat acesta decizia lui Kovacs.
Revenit la FCSB, Claudiu Keşeru a adus plusul de experiență, reușind să deschidă scorul printr-o lovitură liberă executată ca la carte: "Chiar toate lucrurile au decurs de minune. Am venit să-mi demonstrez mie că pot, că pot face mai bine decât am făcut. Cred că există potenţial enorm, dar sunt multe etape de parcurs pentru titlu", a spus atacantul.
Înaintea partidei, la inițiativa LPF, jucătorii dinamoviști au pătruns pe teren purtând în brațe câini proveniți din adăpostul public Brăneşti şi care sunt disponibili pentru adopţie. Cei de la FCSB n-au răspuns apelului, iar Cordea a explicat situația: “Nouă n-a venit nimeni să ne dea câini... Am văzut doar patru sau şase câini şi nouă nu ne-a adus nimeni”.
FCSB - FC Dinamo 6-0
Au marcat:
Keșeru (min. 26), Octavian Popescu (min. 42), Vinicius (min. 45+2), Cordea (min. 45+8 - penalty), V. Gheorghe (min. 55) și Miron (min. 67)
FCSB: A. Vlad – V. Creţu (Haruţ, 65), Vinicius, Miron, Radunovic – Olaru, I. Cristea (Ov. Popescu, 65), Oct. Popescu – Cordea (Stoica, 68), Keşeru, V. Gheorghe.
Antrenor: Edward Iordănescu
FC Dinamo: Eşanu – A. Radu, Giafer, R. Grigore, Amzar – Itu, Răuţă, St. Filip – C. Matei (Ivanovski, 46), Torje, Sorescu.
Antrenor: Dario Bonetti
Arbitru: Istvan Kovacs

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5