Lionel Messi a stabilit un nou record

messi-lionel-tripla-gettyimages-1186582383.jpg

Messi a izbutit o ”triplă” în partida cu Celta Vigo
Messi a izbutit o ”triplă” în partida cu Celta Vigo
Foto: Guliver / GettyImages

Argentinianul Lionel Messi l-a egalat pe Ronaldo la numărul de ”triple” reușite în prima divizie din Spania

Lionel Messi a izbutit un hat-trick în meciul cu Celta Vigo pe care Barcelona l-a câștigat (4-1), sâmbătă, pe Camp Nou, în runda cu numărul 13 din LaLiga.  
Argentinianul a izbutit primul gol în minutul 23, din penalty, iar pe celelalte două, din minutele 45+1 și 48, le-a dat din lovituri libere. Astfel el a ajuns la 34 de ”triple” în prima ligă spaniolă, egalând recordul deținut până acum de de Cristiano Ronaldo. Messi are 52 de astfel de reușite în întreaga carieră, celelalte fiind izbutite în Liga Campionilor (8), în Cupa Spaniei (3), în SuperCupa Spaniei (1) și pentru echipa Argentinei (6). Ronaldo, în schimb, are un total de 54 de ”triple”, restul de 20 fiind izbutite pe când activa la Manchester United, Real Madrid și Juventus Torino, respective pentru echipa Portugaliei.
În 7 aprilie anul acesta, când marca pentru Barca în derby-ul cu Atletico Madrid, argentinianul devenise și jucătorul cu cele mai multe victorii în La Liga. Atunci avea 335, depășindu-i pe Iker Casillas (334) și Andoni Zubizarreta (333). Totodată, argentinianul ajunsese atunci la 415 goluri marcate în La Liga, depășindu-l pe marele său rival, Cristiano Ronaldo (Juventus), care a rămas cu 414. Între timp, Messi a ajuns la 427 de goluri în 459 de meciuri disputate pentru Barcelona din 2004 încoace. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1