Lionel Messi s-a antrenat pentru prima oară cu Ronald Koeman

messi-lionel-gettyimages-1271146118.jpg

Fotoreporterii l-au așteptat pe Lionel Messi la intrarea în baza de pregătire Joan Gamper Ciutat Esportiv
Fotoreporterii l-au așteptat pe Lionel Messi la intrarea în baza de pregătire Joan Gamper Ciutat Esportiv
Foto: Guliver / GettyImages

Revenit la FC Barcelona la începutul acestei săptămâni, Lionel Messi s-a antrenat, astăzi (miercuri, 9 septembrie), pentru prima dată sub conducerea antrenorului Ronald Koeman. Informația a fost difuzată de marca.com.

Argentinianul s-a pregătit individual, luni şi marţi, conform protocolului sanitar adoptat de LaLiga. Abia de astăzi, Messi a intrat în programul normal de pregătire, alături de colegii săi. În funcţie de starea lui fizică, Messi ar putea evolua, sâmbătă, 12 septembrie, în primul meci de pregătire al formaţiei catalane, cu Gimnastic de Tarragona.
Pe lângă Messi, la antrenamentele lui FC Barcelona au revenit și fotbaliștii care au participat la meciurile internaționale cu reprezentantive lor. În această postură s-au aflat Philippe Coutinho, Sergio Busquets, Frenkie de Jong şi Ansu Fati. Sunt așteptați să sosească și internaţionalii francezi Clement Lenglet şi Antoine Griezmann, care au evoluat, marţi, în meciul cu Croaţia  (4-2), din Liga Naţiunilor.
La sfârșitul lunii august, Lionel Messi a anunțat conducerea lui FC Barcelona, printr-un fax, că dorește să părăsească formația cu care mai are contract până în iunie 2021. Fotbalistul a invocat o clauză care îi permitea să rupă unilateral înțelegerea, însă aceasta a expirat în 10 iunie anul acesta. Messi a invocat situația particulară provocată de pandemia de COVID-19, care a dus la prelungirea anului competițional până în august. LaLiga, în schimb, a dat dreptate lui FC Barcelona, anunțând că acea clauză de reziliere de 700 milioane de euro e în vigoare. 
Messi a lipsit de la toate antrenamentele echipei, care s-a reunit în vederea reluării pregătirii pentru noul sezon, sub comanda noului antrenor principal, Ronald Koeman. De asemenea, n-a fost nici la testarea pentru depistarea noului coronavirus. După difuzarea veștii că Messi vrea să plece de la formația  catalană au apărut și variantele pe care le-ar avea acesta. În fruntea listei scurte a cluburilor care ar fi fost interesate de transferul său s-a aflat Manchester City, alături de  Manchester United, Paris Saint-Germain, Juventus, Inter Milano și Inter Miami.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1