Liga I, între Malta şi Poiana Braşov

Ultima actualizare:

    Cei mai norocoşi dintre fotbaliştii Ligii I  se vor pregăti în Malta, la temperaturi  excelente pentru luna ianuarie
Cei mai norocoşi dintre fotbaliştii Ligii I se vor pregăti în Malta, la temperaturi excelente pentru luna ianuarie

Gata Vacanţa! Cluburile din Liga 1 au început pregărirea de iarnă. O singură formaţie se va cantona în ţară, iar restul de 13 se vor deplasa la mii de kilometrii. Dacă cei de la CS U Craiova au ales Malta, lotul celor de la Poli Timişoara, club cu mari probleme financiare, va urca în Poiana Braşov.

Fotbaliştii şi staff-urile tehnice ale cluburilor din Liga I au încheiat vacanţa. De săptămâna aceasta cu toţii vor începe stagiile de pregătire, unii ca steliştii sau oltenii fiind deja la antrenamente, urmând ca la începutul lunii februarie să se reia competiţia oficială. În ordinea locului din clasament, Click! vă prezintă destinaţiile alese de echipele noastre.

Viitorul

Elevii lui Hagi se reunesc mâine, iar a doua zi vor pleca în Cipru, acolo unde vor sta până la data de 24 ianuarie. Aici, vor juca cinci amicale, cel mai puternic adversar fiind Levski Sofia (Bulgaria). În a doua parte a stagiului se vor alătura delegaţiei şi cei de la FC Viitorul Youth, trupă ce în februarie va disputa Play-Off-ul din Youth League cu danezii de la FC Copenhaga.

Steaua

Roş-albaştrii au avut vacanţa cea mai scurtă şi de ieri sunt cazaţi la Gloria Sports Arena, din Belek, Antalya (Turcia). Vor sta aici până la 19 ianuarie, după care vor schimba hotelul, dar nu şi regiunea. Al doilea stagiu e în intervalul 22 ianuarie – 4 februarie, aproape de data în care se va relua Liga I. Pe târâm turcesc, steliştii vor disputa şase teste, cu rivali sonori, cum ar fi Hajduk Split (Croaţia).

Gaz Metan Mediaş

Jucătorii lui Pustai se antrenează la Mediaş până poimâine, la reunire fiind prezenţi şi Gavra şi Coşereanu, ce revin după accidentări grave. Apoi, de la 11 ianuarie echipa se va cantona în Turcia, Antalya, staţiunea Side. Lotul de 24 de fotbalişti va fi “cazat” în zonă timp de două săptămâni, va disputa trei meciuri de verificare, dar numele adversarilor încă nu au fost confirmate.

CS U Craiova

Oltenii sunt de pe data de 6 ianuarie în Malta, acolo unde vor fi până la 27 ianuarie, adică pentru trei săptămâni. Delegaţia alb-albastră stă la DB San Antonio Hotel din Qawra, St. Paul’s Bay. Gigi Mulţescu îşi va vedea la lucru jucătorii în şase partide test, opozanţii fiind din Germania, Elveţia, Malta şi Rusia, iar cel mai puternic este Borussia Monchengladbach, trupă din prima ligă nemţească.   

Dinamo

Roş-albii s-au revăzut după Sărbători sub comanda lui Andone, azi urmând a avea loc vizita medicală. Va urma un stagiu la baza de la Săftica, iar de pe 15 ianuarie până la 29, “câinii” vor fi în Spania, pe Costa del Sol, la Estepona. Acolo, fotbaliştii din Şoseaua Ştefan cel Mare vor disputa patru amicale cu trupe din China, Ger mania, Ungaria şi Elveţia. FC Zurich este cel mai puternic rival, echipa din Ţara Cantoanelor duelându-se cu Steaua în cupele europene.

CFR

De pe 5 ianuarie, ardelenii se pregătesc la Cluj, iar de pe data de 14 vor fi cantonaţi în Cipru. Vor sta aici două săptămâni şi vor avea patru teste, toate cu formaţii din primele divizii. Dintre acestea, unde vor întâlni formaţii din Rusia, Cipru şi Polonia, cei de la Korona Kielce, locul nouă în clasamentul leşilor, par cei mai importanţi adversari.

Astra

Echipa pregătită de Şumudică s-a reunit ieri şi urmează ca de pe 13 ianuarie să-şi stabilească baza la Limassol, în Cipru. Sunt programate patru jocuri amicale, unul cu o echipă locală, două contra ruşilor şi unul cu polonezi. Spartak Moscova e cel mai puternic “duşman”, fiind fruntaşa din prima divizie rusă. Există şi varianta unui test cu ungurii de la Ujpest, dar încă nu e confirmat.

FC Botoşani

Moldovenii se pregătesc de câteva zile şi până miercuri vor fi la Vatra Dornei. De pe 12 ianuarie, pentru două săptămâni, se vor antrena în Antalya şi au deja stabilite două meciuri. Ambii opozanţi ai celor de la FC Botoşani sunt de valori apropiate, primul fiind Slovan Bratislava (locul 3, Slovacia) şi Amkar Perm (locul 6, Rusia).

Poli Iaşi

Cei din Copou s-au regăsit în formaţie completă de la mijlocul săptămânii şi de pe 12 ianuarie se vor pregăti în Antalya. Vor “locui” aici până la data de 27 şi vor disputa şi cinci partide amicale. În faţa lor vor sta trupe bulgare sau poloneze, iar Jagiellonia va fi cea mai temută rivală, în prezent ocupând prima poziţie în competiţia internă a leşilor.

FC Voluntari

Ilfovenii s-au reunit, peste trei zile vor avea vizita medicală şi apoi se vor deplasa în Italia, la Brescia, acolo unde se vor pregăti pentru două săptămâni. În Peninsulă, elevii lui Florin Marin vor avea mai mai multe jocuri de verificare cu adversari locali, urmând ca programul să fie stabilit.

Pandurii

Gorjenii s-au strâns ieri sub comanda lui Grigoraş şi până marţi se vor antrena pe plan local. De pe data de 11 urmează un stagiu de două săptămâni în Antalya. Din cauza problemelor financiare ale clubului nu se ştie exact care va fi componenţa lotului ce se va deplasa în Turcia, mai multe vedete dorind să părăsească echipa fiindcă nu şi-au primit de multe luni salariile. De asemenea, urmează a fi stabilit programul amicalelor.

Chiajna

Cei de la Concordia au efectuat primele antrenamente sub comanda noului antrenor Dan Alexa. Lotul va fi întărit, obiectivul Chiajnei fiind salvarea de la retrogradare, iar echipa ar urma să plece zilele acestea în Cipru. Programul amicalelor urmează a fi anunţat oficial.

ASA Târgu Mureş

Lotul s-a reunit joi, iar Ilie Stan, abia instalat pe banca tehnică, visează să-i menţină pe mureşeni în prima ligă. De pe data de 14, cei de la ASA se vor afla în Antalya, Turcia, timp de două săptămâni. Vor disputa mai multe amicale, dar încă nu s-au stabilit toţi adversarii.


    Anii trecuţi, pantele din  Poiana Braşov erau  spaima jucătorilor
Anii trecuţi, pantele din Poiana Braşov erau spaima jucătorilor

Poli Timişoara

Singura echipă care se va pregăti doar în ţară, de marţi timp de o săptămână elevii lui Ionuţ Popa urmând a fi supus unor exerciţii fizice intense în Poiana Braşov. Au perfectat şi trei teste, primul cu o echipă din România, din ligile inferioare, Naţional Sebiş, unul cu o formaţie din Serbia, Spartak Subotica, şi unul cu o trupă din Ungaria, Honved. Apoi, timişorenii vor reveni în oraşul de pe Bega şi vor continua pregătirile.    

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net