Liga Europa, cadoul perfect pentru Fernando Torres la despărţirea de Atletico

Ultima actualizare:

    Fernando Torres a celebrat victoria alături de cei doi copii ai săi
Fernando Torres a celebrat victoria alături de cei doi copii ai săi

Liga Europa şi-a stabilit miercuri seară câştigătoarea ediţiei 2017-2018, Atletico Madrid (3-0 în finala cu Marseille). Trofeul e unul special pentru atacantul Fernando Torres, care până acum nu cucerise nimic cu formaţia sa de suflet.

A câştigat Liga Campionilor cu Chelsea şi a fost campion european şi mondial cu naţionala Spaniei. Lui Fernando Torres (34 de ani) îi lipsea însă un triumf major cu Atletico Madrid, clubul care l-a lansat în fotbalul mare şi care l-a primit înapoi pe final de carieră. Finala Ligii Europa cu Olympique Marseille era ultima şansă pentru Torres, în condiţiile în care contractul său nu va fi prelungit în vară. La 3-0, antrenorul Diego Simeone l-a introdus în teren pe Torres tocmai pentru ca jucătorul să se bucure din iarbă de un succes aşteptat timp de 10 ani, în două perioade distincte (2001-2007 şi 2014-2018).


    Fernando Torres şi primul său trofeu la Atletico, Liga Europa
Fernando Torres şi primul său trofeu la Atletico, Liga Europa

În total, “El Nino” Torres a disputat peste 400 de meciuri pentru Atletico, reuşind 127 de goluri. “Este ultimul meu sezon la Atletico, iar asta face acest trofeu şi mai special. Mi-am îndeplinit un vis din copilărie. Oamenii de aici m-au învăţat că, dacă lupţi până la capăt, poţi să fii întotdeauna învingător”, a declarat Fernando Torres după ce a ridicat deasupra capului trofeul Ligii Europa. “Atletico, meriţi tot ce-i mai bun pe lume. N-aş putea fi mai fericit de atât”, a scris apoi atacantul pe twitter. “Duminică va fi sărbătorit pe propriul teren. N-a primit nimic cadou, tot ce a câştigat a fost prin muncă”, l-a completat tehnicianul lui Atletico, Diego Simeone.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net