Liga Europa 2015: nume grele sunt deja în faza grupelor

Ultima actualizare:

    Cormoranii lui Jurgen Klopp au oferit scorul acestei ediții de Liga Campionilor în Slovenia. Victima: campioana NK MariborClick!
Cormoranii lui Jurgen Klopp au oferit scorul acestei ediții de Liga Campionilor în Slovenia. Victima: campioana NK MariborClick!

De la an la an, UEFA a încercat să crească importanţa Ligii Europa, care stă în umbra Ligii Campionilor, principala competiţie continentală. Liga Europa 2015: ca urmare, forul european a decis ca din acest an să mărească numărul de echipe din campionatele tari ale Europei scutite de tururile preliminare şi admise astfel direct în faza grupelor.

La fel ca în Liga Campionilor, Liga Europa 2015 are deja un număr impresionant de formaţii care sunt sigure de participarea în faza grupelor. Schalke, Napoli, Villarreal, Tottenham, Marseille, Fiorentina şi Liverpool sunt cele mai puternice cluburi care se vor alinia începând cu luna septembrie la startul grupelor. Liga Europa 2015: în aceeaşi situaţie se află şi finalista sezonului trecut, ucrainenii de la Dnipro Dnipropetrovsk. De asemenea, au mai fentat calvarul tururilor preliminare Braga, Anderlecht, Beşiktaş, Lokomotiv Moscova, Augsburg, Asteras Tripoli, Groningen şi Sion.

Liga Europa 2015: 10 echipe vin din Liga Campionilor

Pe lângă cele 16 grupări menţionate mai sus, alte 32 de formaţii se vor alătura pe tabloul grupelor Ligii Europa. Este vorba despre 22 de câştigătoare ale partidelor din play-off, la care se vor adăuga echipele învinse în play-off-ul Ligii Campionilor. Liga Europa 2015: ca urmare, în grupele competiţiei ne mai putem trezi cu cluburi de anvergură precum Manchester United, Valencia, Lazio sau Şahtior Doneţk

Liga Europa 2015: România are trei echipe în preliminarii

Până la faza grupelor, în această perioadă sunt în plină desfăşurară tururile preliminare. Liga Europa 2015: România are trei reprezentante, vicecampioana ASA Târgu Mureş, Astra Giurgiu şi FC Botoşani. Ultimele două au intrat deja în focurile disputelor europene. Astfel, joi, Astra şi Boroşani joacă retururile cu Inverness, respectiv Legia Varşovia. În schimb, cei de la Târgu Mureş sunt calificaţi direct în turul trei, acolo unde vor da peste francezii de la Saint-Etienne.

Liga Europa 2015: finala e la Basel

Aşadar, privind lista echipelor participante, Liga Europa 2015 promite să fie una dintre cele mai puternice ediţii ale celei de-a doua competiţii continentale. Ca un argument în plus, din tururile preliminare se mai pot califica în faza grupelor grupări precum Borussia Dortmund, Athletic Bilbao, Sampdoria sau West Ham. Liga Europa 2015: finala din acest sezon e programată la Basel, pe stadionul „St. Jakob Park”, la 18 mai 2016.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net