"Varela, singurul fotbalist “neîncercat” de vasluience"

Ultima actualizare:

    Prin golul marcat,  Varela ţine în cursă  Steaua pentru  calificarea în play-off-ul  Ligii CampionilorFOTOGRAFII: Sportpictures.eu
Prin golul marcat, Varela ţine în cursă Steaua pentru calificarea în play-off-ul Ligii CampionilorFOTOGRAFII: Sportpictures.eu

Fernando Varela a jucat împotriva lui Partizan Belgrad (scor 1-1) cu hernie inghinală, dar a fost decisiv pentru Steaua şi la 50% din capacitate. Vizibil incomodat de problemele de sănătate, căpitanul Stelei s-a descurcat admirabil şi a marcat un gol vital. Iată ce crede despre Varela omul căruia i se datorează venirea lui în Liga I, dar şi alte poveşti inedite ale africanului!

  • Augusto Inacio l-a descoperit. Adrian Porumboiu spune că aducerea lui Varela la vârsta de 24 de ani se datorează fostului antrenor portughez al Vasluiului. „Juca la Fairense, o echipă care a retrogradat şi a luat o căruţă de goluri. Inacio mi-a spus însă să nu-l evaluez după acest aspect şi că dacă pot, să-l iau imediat, pentru că e foarte bun. L-am adus la Vaslui şi nu regret. N-am vorbit la superlativ nici despre Sânmărtean, dar în faţa lui Varela îmi scot pălăria”, ne-a declarat fostul patron al moldovenilor.
  • E singurul neîncercat de moldovence. Porumboiu ne-a dezvăluit că Varela s-a ocupat tot timpul doar cu fotbalul şi spre deosebire de alţii, n-a venit la Vaslui “fiert pe gagicăreală”. „Cred că e singurul fotbalist neîncercat de fetele din Vaslui. Alţii au ajuns şi pe la Iaşi. A fost tot timpul serios cu fotbalul şi a fost răsplătit. În plus, e foarte credincios. Când intrai în vestiar, îţi dădeai seama imediat care e dulapul lui, pentru că n-avea femei goale lipite pe el, iar când îl deschideai găseai tot felul de pansamente, echipamente şi ce-i mai trebuia lui pentru joc. E un profesionist 100%”, spune acesta.
  • Şumudică a refuzat să-l joace titular. Nu toată lumea de la Vaslui a fost însă impresionată de Varela, care putea să eşueze pentru că un antrenor nu-l vedea titular. „După Inacio, a venit Şumudică, cel mai mare antrenor din lume, care a spus că Varela n-are viteză, şi-l ţinea rezervă. Prefera să titularizeze un cipriot pe care îl adusese el şi care fugea înapoi. M-am implicat şi l-am pus eu titular, mai întâi mijlocaş central şi apoi fundaş central, chiar într-un meci cu Inter, în Liga Europa, când a şi marcat. Asta că tot a zis Şumudică că peste el nu s-a băgat nimeni la echipă”, a afirmat Porumboiu râzând.
  • A adus profit de 1,2 milioane de euro. Pe lângă calităţile fotbalistice şi comportamentul ireproşabil, Porumboiu ţine la Varela şi pentru că a câştigat bani de pe urma lui. Dacă de cele mai multe ori, jucătorii veniţi doar au mâncat sume imense, fără să dea mare lucru în schimb, fundaşul din Capul Verde a venit gratis şi a plecat la Steaua pe 1,2 milioane de euro. „Cu Varela am avut doar de câştigat, dar şi el va câştiga. Cred că e ultimul sezon la Steaua. La anul îl vom vedea la o echipă bună din străinătate”, a declarat Porumboiu.
  • Şi-a „sabotat” naţionala. Fernando Varela are cetăţenie portugheză, dar este un jucător născut din părinţi emigraţi din Capul Verde, un micuţ arhipelag situat în Oceanul Atlantic, la vest de Africa continentală. Pentru Capul Verde a jucat şi 36 de meciuri la naţională, dar în preliminariile pentru CM din 2014 a comis-o. A jucat într-un meci cu Tunisia, deşi era suspendat, şi Capul Verde, care se calificase la turneul final, a pierdut cu 3-0 la masa verde. Tunisienii au mers în schimbul său în Brazilia.

Varela a egalat  cu capul pe finalul  meciului cu  Partizan
Varela a egalat cu capul pe finalul meciului cu Partizan

Adrian Porumboiu
Adrian Porumboiu

Fernando Varela

Data naşterii: 26 noiembrie 1987

Locul naşterii: Cascais, Portugalia

Cetăţenie dublă: Capul Verde şi portugheză

Palmares:2006–2008, Estoril, 29 de meciuri, 1 gol2006–2007, Rio Maior, 21 de meciuri, 3 goluri2009–2011, Trofense, 50 de meciuri, 2 goluri2011–2012, Feirense, 30 de meciuri, 2 goluri2012–2013, Vaslui, 37 de meciuri, 1 gol2013–prezent, Steaua, 54 de meciuri, 7 goluri

Trofee: Două titluri de campion, 2014, 2015. O Cupă, în 2015. O Cupă a Ligii, în 2015. Toate cu Steaua

Echipa naţională: 2008 – Capul Verde, 36 de meciuri, 3 goluri

Pe stelişti îi aşteaptă Iadul!

35.000 de sârbi  vor lua cu asalt  “Partizana” la  returul de miercuri
35.000 de sârbi vor lua cu asalt “Partizana” la returul de miercuri

Trupa lui Mirel Rădoi a smuls un nou rezultat chinuitor pe teren propriu, 1-1 cu Partizan Belgrad, şi va tremura din nou pentru calificare în deplasare. De multe ori i-a mers bine în astfel de meciuri, dar acum totul va fi diferit din cauza unui aspect simplu: fanii adverşi. Sârbii sunt în general un popor războinic, iar fanii de la fotbal se comport ca atare.

Grobarii, aşa cum sunt supranumiţi suporterii lui Partizan, fac o atmosferă incendiară ori de câte ori echipa lor joacă un meci important. “Partizana”, stadionul de 35.000 de locuri al campioanei Serbiei, va fi un focar miercurea viitoare, iar steliştii trebuie să fie pregătiţi pentru o presiune rar întâlnită până acum.

Pentru a vă face o idee despre ce se va întâmpla la retur, trebuie să ştiţi că Partizan – Steaua Roşie este unul dintre cele mai sângeroase derby-uri din lume, la bătaie cu Boca - River, Panathinaikos - Olympiacos, Fener - Galata, Celtic - Rangers sau Roma - Lazio. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net