Liga Campionilor. Steaua, prea mare pentru Aktobe

Ultima actualizare:

    A 11-a calificare la rând  în grupele europeneFoto: Cosmin Iftode
A 11-a calificare la rând în grupele europeneFoto: Cosmin Iftode

Tănase şi compania nu le-au dat emoţii celor peste 35.000 de fani prezenţi pe Arena Naţională şi s-au distrat în returul cu Aktobe, chiar dacă scorul n-o arată. După 2-2 în tur, steliştii au câştigat la Bucureşti cu 2-1 şi şi-au asigurat prezenţa în grupele Ligii Europa. Pentru cele ale Ligii Campionilor mai au de trecut o dublă manşă.

Aktobe a venit în România condamnată să întoarcă rezultatul din prima manşă, iar pentru o echipă care joacă în deplasare poate fi sinucidere curată. Aşa s-a întâmplat pentru kazahi în returul cu Steaua, când au plecat din start curajoşi peste adversar, dar s-au văzut măcelăriţi pe contraatac.

Era doar minutul 3 şi pe Arena Naţională nici nu apucaseră să intre toţi suporterii când „Motoreta” Adi Popa a făcut o cursă caracteristică lui, a centrat în faţa porţii, iar Alex Chipciu a deschis scorul. În aceste condiţii, calificarea s-a simplificat mult pentru Steaua, iar sărmanii veniţi din stepele Eurasiei păreau descumpăniţi.

După una caldă a venit însă şi una rece pentru roş-albaştrii, care l-au pierdut accidentat încă din minutul 12 pe Sânmărtean, înlocuit cu Filip. Apoi, Adi Popa a fost aproape în minutul 30 să-şi anuleze contribuţia esenţială de la gol. A dat o pasă neglijentă spre Arlauskis, interceptată de Antonov, care a rămas în poziţie de singur cu portarul. Lituanianul din poarta Stelei a salvat însă, iar cu şase minute înainte de pauză lucrurile au devenit clare. Tănase a oferit o pasă de excepţie lui Nicuşor Stanciu, care a înscris superb, din alunecare.

Din păcate, şi el a ieşit tot accidentat, în minutul 48. Dacă cineva mai avea emoţii pentru calificare, s-a liniştit puţin după pauză, în minutul 57, când Yuri Logvinenko a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat de pe teren.

Din acest moment, Aktobe a căzut definitiv, Steaua a fost călare pe situaţie şi mai putea marca de câteva ori. Apărarea românilor nu putea însă să nu dea semne de slăbiciune şi cu cinci minute înainte de final, Filip şi-a înscris în proprie poartă, dând kazahilor speranţe de doi bani. Astfel, după dubla cu Aktobe, roş-albaştri şi-au asigurat pentru a 11-a oară consecutiv prezenţa în grupele unei competiţii europene, dar dacă trec şi de play off, merg în cele ale Ligii Campionilor, de unde vine caşcavalul cel mare.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net