Liga 1 s-a mutat în Turcia

Ultima actualizare:

    Ionuţ Neagu a câştigat de două ori  titlul de campion al României cu  Steaua şi o dată cu Oţelul GalaţiFoto: Mediafax
Ionuţ Neagu a câştigat de două ori titlul de campion al României cu Steaua şi o dată cu Oţelul GalaţiFoto: Mediafax

S-au dus anii în care fotbaliştii buni din campionatul intern se transferau la cluburile din Vest. În această vară, cele mai ”tari” mutări s-au făcut către Turcia şi Bulgaria, ţări cam la acelaşi nivel fotbalistic cu Liga 1, însă care oferă mult mai multă stabilitate financiară.

Tocmai argumentul material a fost principalul vizat de fotbaliştii din campionatul intern care au decis să plece ”afară”, dar nu foarte departe.  Mulţi dintre ei au ales Turcia, chiar şi liga secundă, convinşi fiind că salariile, oricum mai bune decât în Liga 1, se dau la timp.

Mario Felgueiras a ajuns  la începutul anului  în Turcia, de la CFR Cluj
Mario Felgueiras a ajuns la începutul anului în Turcia, de la CFR Cluj

Cea mai recentă astfel de plecare este cea a mijlocaşului Ionuţ Neagu, fostul stelist luând calea Turciei, la Kardemir Karabukspor, acolo unde va fi coechipier cu fostul dinamovist Marius Alexe, plecat şi el tot în această vară din România. Neagu va juca un an sub formă de împrumut la clubul din liga a doua, care-i dă 5000 de euro salariu lunar. În liga secundă a ajuns şi Victoraş Astafei, fostul mijlocaş al Petrolului semnând cu Adana Demirspor, pe trei ani.

O ”colonie” românească este la Osmanlispor. Clubul care a revenit în acest sezon în prima ligă i-a adus pe Gabi Torje şi Raul Rusescu, dar şi doi fotbalişti străini care au avut evoluţii constante în ultimii ani din Liga 1: japonezul Takayuki Seto şi fundaşul polonez Lukas Szukala. Ei se vor duela în Turcia cu alţi doi români de la Gençlerbirligi: foştii stelişti Iasmin Latovlevici şi Bogdan Stancu.

Deşi l-au cedat pe Torje şi l-au pus pe lista de transferuri pe Ciprian Marica, cei de la Konyaspor mai au în lot un jucător care a trecut prin campionatul intern din România. Portarul portughez Mario Felgueiras a plecat de la CFR Cluj în februarie 2015, în schimbul a 800.000 de euro şi a semnat un contract valabil trei ani şi jumătate.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net