Liga 1 ar putea avea mai puține meciuri

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu FOTO: Sportpictures.eu
Răzvan Burleanu FOTO: Sportpictures.eu

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a recunoscut că, dacă primele două ligi nu se vor relua la 13 iunie, așa cum e prevăzut, atunci meciurile se vor disputa după o altă formulă decât cea clasică.

Șeful fotbalului românesc s-a arătat bucuros de posibilitatea reluării antrenamentelor de la 15 mai, dar a recunoscut că nu știe dacă toate echipele au capacitatea de a respecta cerințele MTS, cu intrarea prelungită în cantonament. ”Ar fi foarte util să începem pe 15 mai, pentru că pe 25 mai trebuie să comunicăm către UEFA calendarul privind reluarea competițiilor interne”, a declarat Răzvan Burleanu la Digi 24, conform gsp.ro.

Președintele FRF a recunoscut că dacă fotbalul nu va reîncepe la 13 iunie, atunci desfășurarea ulterioară a campionatelor va suferi modificări substanțiale. ”Dacă nu avem un feedback pozitiv din partea staff-ului echipelor din Liga 1 și Liga 2 nu vom putea începe mai devreme de 13 iunie. Dacă nu vom începe atunci, cu siguranță nu vom finaliza play-off-ul Ligii 1 și Cupa României în formatul actual de concurs. Sunt două scenarii. Unul depinde de UEFA, altul depinde de FRF. În primul caz avem nevoie de o modificare al termenului de 20 iulie, dată la care trebuie să comunicăm către UEFA echipele participante în cupele europene. În cazul al doilea, va trebuie să găsim o variantă de finalizare a Ligii 1 sau a Cupei României cu mai puține meciuri. Al doilea scenariu are mari șanse să fie aplicat în Liga 2, unde mai sunt de jucat 14 etape”, a declarat Răzvan Burleanu pentru sursa citată.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net