Lewandowski îl înfruntă pe Messi în „Finala din sferturi”

Ultima actualizare:

    În 2015, Lionel Messi a marcat două goluri în poarta lui Bayern MunchenFoto: Guliver / GettyImages
În 2015, Lionel Messi a marcat două goluri în poarta lui Bayern MunchenFoto: Guliver / GettyImages

Creditate cu mari șanse la câștigarea ediției în curs a Ligii Campionilor, FC Barcelona și Bayern Munchen se înfruntă în seara de vineri, 14 august, la Lisabona. Și cum cele două rivale sunt și singurele ajunse în această fază care au mai cucerit trofeul, și încă de câte 5 ori fiecare, confruntarea este considerată „Finala din sferturi”.

Disputa îi aduce față-n-față și pe doi dintre cei mai valoroși fotbaliști din istorie: Lionel Messi și Robert Lewandowski. Adică pe cei care au cucerit titlul de golgheter în recent încheiatele campionate din Spania, respectiv din Germania. Messi a avut o evoluție convingătoare săptămâna trecută, cu Napoli. Argentinianul și-a revenit după accidentarea suferită înainte de pauză. Atunci, Kalidou Koulibaly l-a lovit în picior încercând să degajeze... Iar Messi a rămas la sol minute bune, răstimp în care s-a analizat la VAR acordarea loviturii de pedeapsă. Barcelona și Bayern Munchen s-au mai confruntat de 3 ori în Liga Campionilor și o singură dată în sferturile de finală. S-a întâmplat în ediția 2008/2009, când ibericii s-au impus clar (4-0 și 1-1). Celelalte două dispute s-au produs în semifinalele edițiilor 2012/2013 (4-0 și 3-0 pentru germani) și 2014/2015 (Barca s-a calificat în finală după 3-0 și 2-3).  

Todibo a fost testat pozitiv cu COVID-19

Chiar zilele trecute, FC Barcelona s-a confruntat cu un caz de fotbalist depistat pozitiv cu COVID-19. În această postură delicată se află francezul Jean-Clair Todibo (20 de ani), care a anunţat, în social media, că este asimptomatic şi se simte bine. De asemenea, FC Barcelona a precizat că respectivul jucător nu a fost în contact cu lotul deplasat la Lisabona pentru „sferturile” Ligii Campionilor. Totodată, s-a menționat că nouă jucători au fost supuşi marţi, 11 august, testului pentru depistarea COVID-19: Rafinha, Alena, Pedri, Trincao, Rosell, Miranda, Matheus Fernandes, Wague şi Todibo. „După testele PCR, de marţi efectuate în rândul celor 9 jucători care încep pregătirea miercuri, unul dintre ei a fost pozitiv. El este asimptomatic, se simte bine şi a fost plasat în izolare la domiciliu", a anunţat atunci FC Barcelona, fără a preciza identitatea persoanei infectate.

Todibo a postat următorul mesaj pe contul său de Twitter: „Bună, tuturor. Vă anunţ că am fost testat pozitiv cu COVID-19. Sunt asimptomatic şi mă simt bine. Sunt acasă, respectând protocolil sanitar adecvat. Îmi doresc mult să revin la antrenamente, dar acum este momentul să stau acasă până când voi scăpa de virus”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net