Legenda Ripensiei se scrie și pe teren: Adi Popa, născut căpitan!

Ultima actualizare:

    Adi Popa este căpitanul Ripensiei din 2012
Adi Popa este căpitanul Ripensiei din 2012

Ripensia Timișoara, acum în liga a doua, a revenit în fotbalul românesc în 2012 și de atunci are același purtător al banderolei.

Patru promovări în cinci ani. Asta au reușit bănățenii de la Ripensia  din 2012, anul în care echipa a fost reînființată. Performanțele timișorenilor sunt strâns legate de un jucător emblematic pentru ei, Adrian Popa, fotbalistul de 29 de ani care este căpitanul echipei încă din liga a șasea.

Câștigătoare de patru ori a campionatului și deținătoare a două Cupe ale României, Ripensia Timișoara a revenit în fotbal în 2012, atunci când a pornit de la zero, cu ajutorul fanilor. De la zero, adică din liga a șasea, cu un lot de jucători care evoluau din pasiune și dragoste pentru fotbal. 

Unul dintre ei, Adrian Popa,  jucător de bandă dreaptă, devenit căpitan încă din primul sezon. 

”Sunt la echipă din 2012, de la reînființare. Ripensia își dorește să ajungă unde i-a fost locul, adică în liga 1. Ne-am propus promovarea an de an, am stat un an în liga a patra, dar am reușit niște lucruri incredibile în cei cinci ani de când existăm. Acum suntem în liga a doua, dar avem planuri mărețe. Ne dorim să fim pe pozițiile fruntașe. Să fiu realist, îmi doresc o clasare între primele șase”, a povestit Adrian Popa, căpitanul Ripensiei.


    Adi Popa
Adi Popa

Fotbalistul de 29 de ani simte că este la doar un pas de cea mai mare relizare a carierei și deja se visează în postura în care sărbătorește accederea pe prima scenă: „Este un vis pentru mine să joc în Liga 1 cu Ripensia. Suntem aproape de a realiza acest lucru. N-am făcut nimic nebunatic la precedentele succese majore, m-am bucurat alături de colegi...Mi-aș dori ca ultimul meci, cel în care să promovăm, să fie acasă, să ne putem bucura alături de fani, așa cum s-a întâmplat la liga a treia. Dacă vom face acest pas, și cu siguranță, îl vom face, următorul va fi câștigarea titlului” .

Se bate la promovare cu fratele lui

În acest sezon al ligii secunde meciul dintre Ripensia și AS Hermannstadt va avea o însemnătate aparte pentru căpitanul bănățenilor. Și asta pentru că va fi un duel în familie, la sibieni urmând să-l aibă adversar pe fratele său. 

Iulian Popa, fostul mijlocaș al celor de la Brașov și golgheter al Rapidului, joacă din vară la Hermannstadt, una dintre candidatele Ripensiei la promovarea în Liga 1.

”Nu văd această întâlnire ca pe un război. Mi-am dorit să joc împotriva fratelui meu din 2013, în Cupa României. Atunci nu s-a întâmplat, dar mă bucur am șansa în acest sezon. Este meciul pe care-l aștept cel mai mult”, a punctat Adrian Popa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net