Le-a convocat jucătorii şi le-a închis gura

Ultima actualizare:

"Nu trebuie să ne îngrijoreze înfrângerea cu Polonia. A fost un meci de pregătire în care s-a dat şansa unor copii şi jucătorilor din ţară să arate dacă sunt pregătiţi. Eu am luat o bătaie cu 7-2 de la ruşi, la juniori, aşa că te dezamăgeşte, dar înveţi şi din eşecuri, dacă eşti puternic. Se face o analiză importantă şi mergi înainte", a fost afirmaţia surprinzătoare a lui Gheorghe Hagi.

Tocmai el, pentru care naţionala României a fost religie, un loc unde nu faci experimente şi unde trebuie să câştigi indiferent cu cine joci şi ce miză are meciul, ne-a lovit acum cu o declaraţie paşnică şi necaracteristică. Tocmai el care după o victoria cu 1-0 în faţa Elveţiei, din mai 2012, ne predase o lecţie de exigenţă şi de mentalitate occidentală spunând: "Nu există o idee clară. Trebuie să ai un obiectiv şi pe termen scurt. Când văd 50 de jucători în circuitul echipei naţionale, mă sperii. Trebuie să facem un bloc de jucători, pentru că sunt puţini de valoare. La echipa naţionala avantajul este că poţi să selectezi pe cine vrei, oricând vrei. E un mare avantaj, eu aşa îl consider. Noi de aceea am făcut rezultate. Am fost competitivi, am fost bine selectaţi".

Acum, convocările care le măresc cota lui Alin Chiţu şi Denis Alibec, doi jucători de la Viitorul care altfel nici nu sperau la naţională, discursul s-a îndulcit simţitor. La fel a procedat şi Ioan Niculae, patronul Astrei, care a spus că nu e o tragedie. Ce putea să declare, când Lung junior, Găman şi Măţel, cei trei jucători ai săi de la Giurgiu, au fost pe teren în cele 30 de minute în care România a încasat patru goluri de la polonezi?

«Mai lasaţi-mă naiba cu Piţurcă al vostru!»

Dumitru Dragomir n-a avut însă jucători la lot şi n-a putut să-l ierte pe selecţioner. Alături de Cornel Dinu, care n-are nimic de câştigat de pe urma convocării "petardei" din meciul cu Polonia, Dragoş Grigore, a lui Luchin sau a anonimului Constantin Nica, au fost singurii care au spus ce gândesc. "Mai lasaţi-mă naiba cu Piţurcă al vostru. Aşa arată România?", a spus preşedintele LPF. "Piţurcă a promovat şi el nişte tineri care să fie vânduţi pe 300 - 400 de mii de euro. În rest, efect 0 al acestei iniţiative", a încheiat Dinu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net