„Lassie” Budescu s-a întors acasă. Transfer de senzație la Astra

Ultima actualizare:

    Budescu, în tricoul Astrei
Budescu, în tricoul Astrei

Pentru a treia oară în carieră, mijlocașul de 30 de ani a semnat un contract cu Astra Giurgiu.

Liber de contract după experiența la arabi, Constantin Budescu a ales să se întoarcă în fotbalul românesc, la echipa la care a cunoscut cele mai mari satisfacții. Oficialii Astrei l-au comparat cu celebrul câine Lassie, vedeta serialului TV cu același nume.

Egalul de luni seară dintre Astra și Viitorul (1-1) a fost urmat de anunțul-bombă al giurgiuvenilor privind transferul lui Budescu. Fără echipă de club după rezilierea contractului cu saudiții de la Al-Shabab, „Budi” a fost o țintă atât pentru FCSB, cât și pentru actuala formație a lui Marius Șumudică, Gazișehir Gaziantep. În cele din urmă, experimentatul mijlocaș a luat o decizie oarecum surprinzătoare, acceptând propunerea venită de la bunul său prieten Dani Coman, președintele Astrei. „Budescu e precum câinele ăla, Lassie. Oriunde îl trimiți, se întoarce acasă”, a precizat oficialul grupării patronate de Ioan Niculae. Astfel, se repetă scenariul din 2016, atunci când Budescu s-a întors la Giurgiu după o scurtă perioadă petrecută în China.

Odată cu repatrierea internaționalului de 30 de ani, Astra se întărește considerabil și devine o candidată serioasă nu numai la intrarea în play-off, ci chiar la câștigarea titlului. În ciuda vârstei destul de înaintate, Budescu are o cotă de piață de patru milioane de euro, fiind al doilea din Liga I la acest capitol, după Dennis Man (5,5 milioane) și la egalitate cu Cicâldău. Antrenorul Dan Alexa va avea la dispoziție un fotbalist care a jucat de-a lungul timpului în aproape 200 de meciuri pentru Astra, în toate competițiile, marcând 73 de goluri și ajutându-și colegii cu nenumărate pase decisive. Singurul punct critic al lui Budescu e potențialul fizic, serios afectat în ultimii ani de câteva accidentări.

Probabil că în alegerea lui Budescu a contat enorm și faptul că la Astra îl va regăsi pe Denis Alibec, cei doi fiind artizanii marilor succese ale echipei din Giurgiu în perioada 2014-2017. Cu Budescu la regie și cu Alibec la finalizare, Astra a luat titlul de campioană în 2016 și a avut evoluții consistente în cupele europene, ajungând chiar în primăvara Ligii Europa.

Gabi Tamaș, o altă achiziție de marcă a Astrei în această vară, a avut ghinion la primul meci jucat în tricoul echipei lui Dan Alexa. Contra Viitorului, Tamaș și-a pus semnătura pe reușita adversarilor, marcând în proprie poartă cu o lovitură de cap. „Apreciez genul ăsta de fundași, care riscă autogolul decât să fie fricoși. Cu excepția acelei faze, a jucat foarte bine”, a declarat Alexa.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net