,,Lăncierii”-minune trag şi pentru noi. Cum ne poate ajuta Ajax

Ultima actualizare:

    Jucătorii lui Ajax sărbătoresc victoria cu Juventus
Jucătorii lui Ajax sărbătoresc victoria cu Juventus

Dacă Ajax Amsterdam va câştiga Liga Campionilor, campioana României va avea şanse mai mari să se califice în grupele viitoarei ediţii.

Campioana Olandei, cel mai probabil Ajax, e cel mai puternic adversar pentru reprezentanta României în preliminariile Ligii Campionilor. „Lăncierii” vor fi acceptaţi însă direct în grupe în cazul în care se impun în actuala ediţie.

Ajax Amsterdam e marea revelaţie a competiţiilor continentale în acest an. Pentru a doua oară la rând, batavii au răsturnat calculele hârtiei, izbutind calificări aparent imposibil de obţinut. Astfel, după ce a scos-o din cursă pe Real Madrid (4-1 în deplasare după 1-2 acasă), Ajax le-a dat o lovitură similară italienilor de la Juventus Torino. Remizând la Amsterdam (1-1), echipa lui Cristiano Ronaldo a condus cu 1-0 pe teren propriu cu un gol al portughezului, pentru ca „Bătrâna Doamnă” să fie anesteziată apoi de puştii lui Ajax, care au întors scorul (2-1) şi s-au calificat în semifinale. Fundaşul de 19 ani De Ligt a fost cel care marcat golul decisiv, el devenind cel mai tânăr marcator din istorie în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor.

Privind în perspectivă, parcursul fenomenal al lui Ajax ne interesează şi pe noi, în speţă pe viitoarea campioană a României (CFR Cluj sau FCSB), care se va înscrie în vară în dificila cursă de calificare în grupele Ligii Campionilor. Pe ruta campioanelor, reprezentanta noastră ar avea de disputat patru tururi preliminare, iar adversarul cel mai dificil în fazele avansate va veni chiar din Olanda. Campioana din această ţară se va alege în ultimele patru etape dintre Ajax şi PSV, gruparea din Amsterdam având prima şansă. Regulamentul Ligii Campionilor spune însă că deţinătoarea trofeului merge direct în grupele viitoarei ediţii, astfel că CFR sau FCSB ar putea scăpa de forţa teribilă a „lăncierilor”.

Peste câteva luni, fotbalul românesc va fi reprezentat în mod direct la echipa care a făcut furori în Liga Campionilor. Mijlocaşul Răzvan Marin (22 de ani) a fost deja achiziţionat de Ajax de la Standard Liege în schimbul a 12 milioane de euro, dar internaţionalul nostru a fost lăsat sî încheie sezonul în Belgia. În angrenajul echipei antrenate de Erik ten Haag, Marin ar urma să-i ia locul lui Frankie de Jong, care va lua drumul Barcelonei.

Programul semifinalelor Ligii Campionilor (30 aprilie – 1 mai, respectiv 7-8 mai)

Manchester City / Tottenham – Ajax Amsterdam

FC Barcelona – FC Porto / Liverpool

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net