La fotbal ne plimbăm cu cortul prin Europa

16-17-sport-andone-h_53125323.jpg

Opt jucători români sunt cu bagajele făcute şi îşi vor căuta echipe la vară după un sezon catastrofal prin campionatele tari ale continentului
Foto: Click!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Transferurile sunt la ordinea zilei între două stagiuni, dar sunt binevenite doar când se pleacă la mai bine. Din păcate pentru conaţionalii noştri de peste hotare se anunţă o vară incendiară, cu mutări forţate, pentru că nu mai sunt doriţi de actualul club, le expiră împrumuturile sau pentru că vor să joace mai mult decât au făcut-o în ultimul an. Există şi excepţii, dar puţine.

Cea mai sigură despărţire este cea a lui Florin Andone de Deportivo La Coruna. Şi aşa fiert că n-a mai fost folosit titular în 2018, galicienii au mai şi retrogradat în Secunda, iar internaţionalul nostru are un mesaj clar pentru şefii clubului. „Ştiu că am semnat pe cinci ani şi au trecut doar doi, dar nu vreau să joc în liga a doua”, a declarat Andone şi e limpede că s-a apucat de împachetat, deşi viitorul e încă incert. Echipe din Primera, dar şi cluburi din Anglia care l-au dorit şi vara trecută pot relua cursa pentru român şi mai rămâne de stabilit doar destinaţia. Alexandru Chipciu este un alt conaţional care a ajuns într-un impas la echipa lui de club.

16-sport-chipciu-gettyimages-671445452.jpg

Chipciu e pe cale să-şi încheie şi el aventura în Belgia
Foto: Click!

Mijlocaşul a prins doar foarte puţine minute la Anderlecht în acest sezon, deşi bruxelezii au avut tot timpul foarte mulţi indisponibili şi loc pentru polivalentul român ar fi trebuit să fie. Chiar el a spus în urmă cu două săptămâni că nu mai înghite încă un sezon ca acesta şi la finalul campionatului se va pune la masa negocierilor cu belgienii pentru o reziliere amiabilă. Iasmin Latovlevic, eşuat nici el nu ştie cum la Galatasaray, va părăsi cel mai probabil Istanbulul pentru că cea mai tare echipă din Turcia s-a dovedit, previzibil, un nivel prea ridicat pentru „Mandibulă”. La fel cum nici „perla” Craiovei, Andrei Ivan, n-a înţeles mai nimic din transferul său în Rusia, unde a prins doar 7 meciuri într-un an la FK Krasnodar.

Andone nu vrea să joace în liga a doua

Şi olteanul îşi va încerca norocul în altă parte. Doi jucători se vor întoarce la echipele lor, dar doar pentru a afla unde vor merge mai departe. Dorin Rotariu va reveni de la Mouscron la FC Brugge, echipa de care aparţine, dar cel mai probabil campioana Belgiei nu-l va reţine în lot nici pentru sezonul 2018-2019 şi îl va împrumuta din nou. La fel va păţi mai mult ca sigur şi Alin Toşca, cel care s-a întors „bărbat” la Betis Sevilla, după o retrogradare jenantă cu Benevento, în Italia. Andaluzienii, proaspăt calificaţi în Liga Europa, au şi ei planuri pentru stagiunea următoare care nu-l includ pe fostul stelist.

tosca.jpg

Toşca se va întoarce la Betis, dar doar pentru a afla unde trebuie să meargă mai departe
Foto Click!

În situaţii incerte sunt Răzvan Marin şi Alexandru Maxim. Primul a făcut furori la Standard Liege şi e dorit insistent de AS Roma, care e gata să plătească o sumă spre 10 milioane de euro pentru el, iar valonii par dispuşi să-l lase. În schimb, „neamţul” nu s-a integrat prea bine nici la Mainz, iar dacă echipa de pe Rin va retrograda nici el nu va mai face purici în Bundesliga, unde a păcălit deja două echipe în cinci ani.

Chiricheş şi Keşeru rămân pe loc

La polul celălalt avem doi jucători cu o continuitate frumoasă pentru echipele lor. Fără să fi rupt gura târgului, Vlad Chiricheş a obţinut de la Napoli o extensie a contractului său până în 2022, când ar avea deja şapte ani lângă Vezuviu. Şi Claudiu Keşeru e foarte bine văzut la campioana ultimilor şapte ani din Bulgaria, Ludogoreţ Razgrad, care i-a prelungit românului angajamentul până în 2020. Atacantul în vârstă de 31 de ani joacă la sud de Dunăre din 2015.

chiriches.jpg

Chiricheş e unul dintre norocoşi. El va rămâne la Napoli până în 2022, speră el
Foto Click!

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5