Klopp a revenit acasă! Borussia şi Liverpool au remizat la Dortmund

Ultima actualizare:

    Jurgen Klopp şi Liverpool au ajuns să joace cu Dortmund în sferturile Ligii Europa după ce au eliminat-o pe Manchester UnitedFoto Click!
Jurgen Klopp şi Liverpool au ajuns să joace cu Dortmund în sferturile Ligii Europa după ce au eliminat-o pe Manchester UnitedFoto Click!

Partida dintre Borussia Dortmund şi Liverpool, de pe Westfalenstadion, a fost regina serii în Liga Europa. S-a terminat 1-1 după un joc foarte spectaculos, dar pentru toată lumea mai importantă a fost revenirea din postura de adversar a lui Jurgen Klopp, omul care i-a revitalizat pe nemţi după ce ajunseseră în pragul falimentului.

Klopp a stat şapte ani la Dortmund şi a preluat echipa într-una dintre cele mai negre perioade din istoria clubului. Din nimic, acesta şi-a făcut însă un lot de jucători foarte puternic, propulsând spre fotbalul mare o serie de jucători în frunte cu polonezul Lewandowski, acum la Bayern Munchen. Perioada de vârf a fost între 2010 şi 2014, când a câştigat două titluri consecutive în Bundesliga, două Cupe ale Germaniei şi două Supercupe ale Germaniei. În sezonul 2014-2015 nu s-a mai înţeles însă cu vestiarul şi a plecat după ce a încheiat sezonul pe locul 7. A ales o aventură în Anglia, la Liverpool, iar soarta i-a scos în faţă în sferturile Ligii Europa, chiar fosta echipă. La meciul tur a fost primit ca un erou pe stadionul unde a făcut istorie, dar Klopp a trecut repede peste sentimentalisme. Chiar dacă fanii l-au primit cu aplauze şi cu mesaje de mulţumire, tehnicianul s-a agitat ca un leu pe banca lui Liverpool, s-a bucurat ca un copil la golul lui Origi, demonstrând că interesul primează în faţa oricăror alţi factori. Până la urmă s-a încheiat 1-1, fundaşul Hummels egalând imediat după pauză, iar partida de pe Anfiel Road şi calificarea rămân deschise oricărui rezultat.

"A fost foarte frumos. Foarte mulţi oameni au vorbit despre acest moment înainte de joc, dar când am intrat pe teren au fost multe aplauze respectuoase şi m-am simţit bine. Aşa ar trebui să fie. Oamenii de aici sunt speciali şi m-am simţit excelent. Dortmund este o echipă foarte bună şi toată lumea a putut vedea asta azi, dar noi am avut momentele noastre şi am fi putut câştiga meciul. Sunt destul de sigur că multe lume credea că vom pierde 2-0, 3-0 sau 4-0. Dar în multe momente am dominat Dortmund şi am jucat foarte bine. Nu suntem departe de momentul în care vom juca precum Dortmund. Deocamdată, nu putem juca precum o fac ei, dar ne putem apăra şi marca goluri, astfel încât să câştigăm meciul retur. Este foarte bine că am marcat în deplasare. Am luat gol dintr-o fază fixă, ăsta e fotbalul. E vina mea, am decis ca Adam Lallana să-l marcheze pe Mats Hummels la acea fază, trebuia să fie Origi. A fost o decizie neinspirată", a declarat Klopp după meci.


    Ovidiu Hategan a arbitrat fără greşeli majore partida dintre Villareal şi Sparta Praga, încheiată 2-1 pentru spanioliFoto Click!
Ovidiu Hategan a arbitrat fără greşeli majore partida dintre Villareal şi Sparta Praga, încheiată 2-1 pentru spanioliFoto Click!

"Am vrut să câștigăm, bineînțeles, dar trebuia să ajungem mai des în fața porții și să luptăm mai mult. Am muncit mult, dar nu am fost la cel mai înalt nivel. Golul lui Origi poate deveni important, dar și noi putem să marcăm goluri în deplasare și putem marca mai mult de un gol. Nu suntem dezamăgiți și nici speriați", a spus şi Thomas Tuchel, succesorul lui Klopp pe banca Borussiei.

În celelalte două partide ale serii, Sevilla a cştigat derby-ul spaniol în faţa lui Bilbao, pe San Mames, şi specialista competiţiei e cu un pas în semifinale. În schimb, pe El Madrigal, într-un meci arbitrat de o brigadă românească, avândul pe Ovidiu Haţegan la centru, Villareal a câştigat doar cu 2-1 în faţa cehilor de la Sparta Praga, iar returul rămâne deschis.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net