Kassandra: «Nu-mi vine să cred că merg la şcoală!»

Ultima actualizare:

    Kassi suferă de osteomielită
Kassi suferă de osteomielită

Visul Kassandrei s-a împlinit! Micuţa a început în această toamnă cursurile clasei întâi, la o şcoală normală, cu profil sportiv din Timişoara. Cu toate acestea, greul abia acum începe, Kassi fiind nevoită să sufere o nouă intervenţie chirurgicală, cea de-a 33 a, pentru reconstrucţia braţului drept.

Kassandra Rotariu (7 ani) a dat dovadă de ambiţie şi curaj fiind un bun exemplu pentru copii din jurul ei. La doar o lună şi jumătate de când a început clasa întâi, fiica adoptivă a soţilor Rotariu pare că se descurcă foarte bine la şcoală, în ciuda problemelor de sănătate pe care le are. „Sunt foarte bucuroasă şi nu-mi vine să cred că merg la şcoală. Abia aştept ca doctorii să-mi refacă manuţa să scriu şi eu la tablă ca şi colegii mei", ne-a povestit micuţa Kassandra.

Ultima vizită făcută în Franţa i-a dat încredere puştoaicei, oferindu-i din nou speranţa la o viaţă normală. Kassi va fi supusă la cea de-a 33 a intervenţie chirugicală în luna ianuarie, urmând să i se taie o parte din osul claviculei pentru a se implanta între umărul şi cotul braţului drept.

„Kassi este foarte fericită de când merge la şcoală. Atât de mult a aşteptat să înceapă clasa întâi, mai ales că îl vede şi pe fratele ei Cristian cât de încântat este de tot ce se întâmplă acolo. Ambiţia Kassandrei este foarte mare, chiar dacă se chinuie, micuţa încearcă să ţină pasul cu colegii ei, învăţătoarea lăudând-o în fiecare zi. Suntem foarte mândri de ea şi sperăm ca viitoarea operţie să-i reconstruiască osul braţul cu adevărat. Medicii au mari speranţe ţinând cont că nu va mai fi vorba de o tijă metalică, ci chiar de osul pe care îl vor lua din claviculă" ne-a declarat în exclusivitate Dana Rotariu.

Operaţia care va avea loc la începutul anului viitor o va ajuta ca Kassi să-şi folosescă mâna dreaptă, de care are foarte mare nevoie acum, la începutul clasei întâi. „După implnatrea osului în braţ, Kassi va trebuii să stea cu mâna în ghips timp de două luni pentru a se putea suda oasele între ele. Medici sunt foarte optimişti în ceea ce o priveşte, ea crescând în termeni normali ca orice copil" ne-a mai mărturisit soţia fostului internaţional Iosif Rotariu.

Kassi suferă de osteomielită

Boala de care suferă micuţa este destul de rară şi necesită o perioadă lungă de recuperare. Operaţiile pentru implantarea protezelor sunt necesare până la vârsta majoratului, când puştoaica se va opri din creştere.

„Are o boală cumplită, osteomielită, care este o afecţiune gravă a sistemului osos. Boala ajunge în oase şi distruge articulaţiile, astfel că întreg corpul Kassandrei e format din proteze", ne-a mai spus Dana Rotariu, mama Kassandrei.

Şi fiul are probleme medicale

Nici fiul adoptiv al familiei Rotariu, Cristian (10 ani jumătate), nu se poate bucura de o viaţă normală pentru că are diabet.

Chiar dacă e o boală cu care poţi trăi, puştiul are un program bine stabilit fiind nevoit să facă insulină de 4 ori pe zi înainte de mese.

La fiecare 3 luni, el e internat în spital pentru analize complete, care îi ajută pe medici să-i stabilească dieta şi cantitatea de insulină zilnică.

Cei care vor să o ajute pe Kassandra o pot face donând orice sumă în conturile:

Cont lei: RO34BRDE360SV18398993600Cont euro: RO70BRDE360SV80487003600Cont dolari: RO29BRDE360SV96418133600Titular: Daniela Liliana Rotariu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net