Karabuk, paşalâc românesc

Ultima actualizare:

    Gicu Grozav speră  să-şi relanseze  cariera în TurciaFoto: Mediafax
Gicu Grozav speră să-şi relanseze cariera în TurciaFoto: Mediafax

Turcia pare o ţară închisă din punct de vedere politic, dar deschisă larg fotbalului. Doar în prima ligă sunt legitimaţi aproape 250 de străini, iar jucătorii noştri sunt în top ca număr. Iar Karabukspor e destinaţia preferată!

Românii sunt a doua cea mai mare colonie străină în campionatul din Turcia, cu 14 jucători legitimaţi la cinci echipe. Doar brazilienii sunt mai mulţi decât noi, 23, iar asta e foarte ciudat!Karabuk are în lot nu mai puţin de 8 români, ultimul sosit fiind Gheorghe Grozav, liber de contract. Atacantul a ajuns în Turcia la fel ca şi Gabriel Torje, adică după despărţirea de cecenii de la Grozny. Înaintea de transferurile celor doi, cu Karabuk erau deja sub contract Ionuţ Neagu, Marius Alexe, cei mai vechi la echipă, veniţi în 2015, dar şi Iasmin Latovlevic, Valerică Găman şi Cristi Tănase. Tot în acest an, dar în luna ianuarie, între tur şi retur, a mai semnat şi Paul Papp, după despărţirea de elveţienii de la Wil.

Nu vor rămâne însă în această formulă, Neagu negociind în aceste momente o despărţire de Karabuk după ce n-a fost ţinut în lot decât primele şase luni de după venirea de la FCSB, în rest fiind dat împrumut. Nu se ştie însă niciodată, mai e timp pentru alte transferuri dinspre România!Cum nu mai există o astfel de colonie de români în vreun alt campionat din lume, alegerea turcilor rămâne un mister. La Karabuk nu e nici un patron român, nici antrenor autohton care să-i aducă pe aceştia la kilogram. E pur şi simplu o simpatie pentru fotbaliştii noştri şi, probabil, un parteneriat de lungă durată cu impresarii lor.

Şumudică mută Astra la Kayseri

Un alt pol al românismului din Turcia ameninţă să devină Kayserispor, echipa preluată în această vară de Marius Şumudică. Pe lângă cei câţiva colaboratori din staff, tehnicianul a adus din ţară şi doi dintre foştii săi elevi de la Giurgiu, Silviu Lung Junior şi Cristi Săpunaru.


    Săpunaru, fostul  căpitan al Astrei,  s-a adaptat  perfect la Kayseri
Săpunaru, fostul căpitan al Astrei, s-a adaptat perfect la Kayseri

Brazilianul Fernando Boldrin a ajuns şi el sub comanda lui Şumudică, dar pe filiera FCSB. În Turcia mai evoluează Raul Rusescu, la Osmanlispor, Ioan Hora, la Konyaspor, Cosmin Matei, la  Genclerbirligi, şi veteranul Bogdan Stancu, în acest moment la Bursaspor, dar din 2011 încoace trecut pe la Galatasaray, Orduspor şi Genclerbirligi.

Pe toţi îi vom vedea la lucru din 11 august, când se dă startul noului sezon din Turcia, iar Kayseri începe în forţă, cu deplasare la Galatasaray, posibil antrenată de Mircea Lucescu.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net