Juventus Torino este amenințată cu excluderea din Serie A

ronaldo-cristiano-epa-efe-h_56804587.jpg

Cristiano Ronaldo nu va câștiga niciun trofeu cu Juventus anul acesta
Cristiano Ronaldo nu va câștiga niciun trofeu cu Juventus anul acesta
Foto: EPA-EFE

Preşedinte al Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Gabriele Gravina a avertizat clubul Juventus Torino că va fi exclus din Serie A, în ediția viitoare, dacă nu se va retrage oficial din Super Liga Europeană. „Bătrâna Doamnă” a făcut parte din grupul celor douăsprezece formații care au aderat la competiție. Ulterior, nouă dintre ele și-au anunțat retragerea.

Șeful FIGC a fost categoric în mesajul său: “Atunci când cluburile acceptă să facă parte din liga italiană de fotbal, ele acceptă principiile forurilor internaţionale. Este evident că dacă Juventus nu acceptă aceste principii i se va interzice participarea în campionatul naţional. Îmi pare rău, am văzut fani îngrijoraţi, dar toată lumea trebuie să respecte regulile. Nouă cluburi au decis să se retragă din competiţie (din Superligă). Mai sunt trei. Sper că această dispută se va încheia curând”.
Juventus Torino, Real Madrid şi FC Barcelona sunt singurele cluburi care nu s-au retras oficial din Superliga europeană, proiect lansat în urmă cu mai puţin de o lună de douăsprezece grupări europene. Reacția potrivnică a UEFA, precum și a federațiilor și ligilor de fotbal din Anglia, Italia și Spania au făcut ca Arsenal Londra, Chelsea Londra, FC Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham să admită public că au comis o eroare și să renunțe la participare. Ulterior, același gest a fost făcut de AC Milan, Inter Milano și Atletico Madrid. 
În acest moment, Juventus a ratat câștigarea titlului de campioană a Italiei, fiind pe locul 5 în clasamentul Seriei A, adică în afara locurilor care asigură participarea în ediția viitoare a Ligii Campionilor.

Loading...