Justin Ștefan, secretarul general al LPF, despre înghețarea play-out-ului: ”Sunt niște aberații”

Ultima actualizare:

    Justin Ştefan
Justin Ştefan

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan, a declarat, vineri, că propunerea trimisă preşedintele Poli Iaşi, Ciprian Paraschiv, de îngheţare a sezonului în play-out, este “un foc de paie”, o acţiune personală a oficialului clubului ieşean, şi că nu se poate concepe să nu retrogradeze nimeni.

“Este vorba despre un simplu foc de paie. Este o acţiune personală întreprinsă de domnul Paraschiv. El ne spune că ar trebui să se întoarcem pe vremea ‘cooperativei’. Nu putem sub nicio formă să concepem că nu retrogradează nimeni. Principiul meritului sportiv spune clar, la finalul sezonului cineva trebuie să retrogradeze. Acţiunea domnului Paraschiv este îndreptată inclusiv împotriva colegilor din play-out. Nu putem sacrifica pentru interese personal un principiu de bază. Sunt nişte aberaţii de nedescris care nu-şi pot avea locul în anul 2020. Interesul personal este frica de retrogradare. El speră să se tragă linie ca să nu retrogradeze. Sub nicio formă nu vom accepta să subjugăm interesul Ligii I unor interese personale”, a spus Ştefan la Digi Sport.

El a precizat că solicitarea nu a fost semnată de alte cluburi şi că a discutat cu unii reprezentanţi, iar dintre aceştia unii i-au spus că nu sunt de acord “cu aşa ceva”.

“Domnul Paraschiv s-a adresat ligii şi asta înseamnă că nu ştie regulamentele sportive. Modificarea sistemului este aprobată de FRF. În plus, vom pierde milioane de euro din drepturile tv. Partenerul media a plătit banii în avans”, a adăugat Ştefan.

Clubul Politehnica Iaşi a anunţat, vineri, că mai multe grupări au propus îngheţarea sezonului 2019/2020 în play-out.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net