Izbăvirea lui Dinamo a venit tot din penalty la Voluntari

Dan-Nistor-Dinamo-Voluntari.jpg

Dinamo a câştigat la Voluntari după 73 de zile prin acelaşi procedeu riscant care a nenorocit-o în Cupa României, la Miercurea Ciuc
FOTO: Sportpictures.eu

Alb-roşii au crezut că au rezolvat criza odată cu instalarea lui Mircea Rednic, dar egalul cu Călăraşi şi dezastrul cu echipa din Liga a 3-a au arătat opusul. La club a fost iureş în ultimele zile, cu contracte reziliate şi jucători noi scoşi din joben şi cu valori îndoielnice. Meciul de la Voluntari era însă testul suprem, o înfrângere cu ilfovenii urmând să aducă bezna. El a fost însă trecut abia în prelungiri.

Nistor şi compania aveau cea mai uşoară misiune posibilă să spargă în sfârşit gheaţa după două luni şi jumătate de secetă în Liga 1. Jucau pe terenul ultimei clasate, singura echipă situată sub ei în acel moment şi doar victoria era acceptabilă. Lucrurile au evoluat însă timid, fără prea mari ocazii de gol şi cu multă frică de ambele părţi. Şi putea să iasă din nou foarte rău pentru “câini” dacă centralul Cătălin Popa sau vreunul dintre asistenţii lui vedeau henţul clar comis în minutul 26 în propriul careu de panamezul Cooper. Ar fi trebuit să se acorde penalty pentru gazde şi mai mult ca sigur meciul avea altă desfăşurare şi, posibil, alt deznodământ dacă era transformat. În aceste condiţii, partida a mers în echilibru până la final şi când nimeni nu se mai aştepta, Dan Nistor a şutat în mâna unul ilfovean, iar Popa a fost de această dată pe fază. Penalty pentru Dinamo în minutul 90+3 şi victoria în vârfului unui bocanc.

Salomao, îngerul păzitor

Al cui, era întrebarea, pentru că după nebunia cu Csikszereda, când nu mai puţin de cinci dinamovişti au ratat de la punctul cu var, greii n-au mai vrut să-şi asume responsabilitatea. Dan Nistor, primul executant, a fugit ca o găină fricoasă, argumentând cu regula conform căreia cel care obţine penalty-ul nu execută, iar până la urmă Diogo Salomao a trebuit să-şi ia inima în dinţi şi să şuteze. Portughezul şi-a stăpânit bine emoţiile şi a transformat pentru o victorie izbăvitoare, care o aduce pe Dinamo la patru puncte de play-off. Tehnicianul Mircea Rednic l-a criticat pe căpitanul său pentru refuzul de a executa lovitura de la 11 metri, dar anunţă că unii s-au grăbit cu cântarea prohodului în Ştefan cel Mare. „În mod normal, Nistor trebuia să bată, dar a venit într-o viteză la mine că nu poate. Las-o încolo de lege! Nu a fost ușor pentru ei. Nu sunt jucători cu experiență. Să vezi reacția fanilor pe toată durata meciului. Respect suporterii, îi ințeleg, e vina noastră că s-a ajuns aici, dar eu sunt sigur că suporterii vor reacționa pozitiv la meciul cu FCSB”, a declarat Mircea Rednic.

Dinamo-Voluntari-Salomao-Penalty.jpg

Diogo Salomao a transformat lovitura de la 11 metri
FOTO: Sportpictures.eu
Loading...

Citește și

  • lorena balaci este fiica cea mare a lui ilie balaci

    Lorena Balaci nu-şi poate stăpâni lacrimile de când părintele ei a plecat dintre noi. La două săptămâni de la dispariţia fulgerătoare a fostului fostalist Ilie Balaci, fiica lui cea mare a simţit să-şi facă un tatuaj cu un mesaj emoţionant în memoria gloriei Universităţii Craiova. Lorena şi Ilie Balaci au avut o relaţie extrem de apropiată, de aceea fata lui cea mare a vrut să-i poarte amintirea şi printr-un desen pe piele.

  • Jucătorii echipei Leicester City au participat în Thailanda la funeraliile patronului decedat într-un accident de elicopter.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1