Italienii decid în 28 mai când se va relua Serie A

spadafora-vincenzo-gettyimages-1175331450.jpg

Ministrul Vincenzo Spadafora este pasionat de fotbal
Ministrul Vincenzo Spadafora este pasionat de fotbal
Foto: Guliver / GettyImages

Guvernul de la Roma va decide în 28 mai dacă și când se va relua ediția 2019/2020 a Serie A. Anunțul a fost făcut de Ministrul italian al Sportului, Vincenzo Spadafora, care a subliniat că reînceperea campionatului va depinde de evoluţia epidemiei de coronavirus.

Într-o intervenţie la postul de televiziune Rai, Spadafora a precizat că echipele sunt deja autorizate să reia antrenamentele colective. Acestea au putut să-şi reia pregătirea individuală după 4 mai. 
Pe de altă parte, fotbaliștii din campionatul Italiei au solicitat cel puţin patru săptămâni de pregătire înainte de reluarea campionatului. "Alte sporturi au nevoie de o perioadă de şase săptămâni de pregătire. Noi avem nevoie de cel puţin patru înainte de reluarea campionatului. Toată lumea vrea să revină la muncă, dar trebuie să dăm dovadă de prudenţă şi trebuie să avem certitudini din punct de vedere medical",  a declarat preşedintele sindicatului fotbaliştilor, Damiano Tommasi.
Federaţia Italiană de Fotbal a suspendat oficial, luni, 18 mai, toate competiţiile până în 14 iunie. Și aceasta deşi Liga Italiană voia reluarea Seriei A în 13 iunie. Într-un comunicat, federaţia a explicat că decizia a fost luată în conformitate cu dispoziţiile decretului Guvernului în cadrul luptei împotriva coronavirusului.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1