Istoria revine la viață

Ultima actualizare:

    Fotbaliștii Petrolului  au sărbătorit  promovarea în  liga a treia
Fotbaliștii Petrolului au sărbătorit promovarea în liga a treia

Falimentate de către diverşi „oameni de fotbal“, Petrolul Ploieşti, Farul Constanţa, Universitatea Cluj şi Oţelul Galaţi, care au repornit la drum cu ajutorul fanilor, au mai făcut sâmbătă un pas către revenirea în elita fotbalului românesc.

Toate cele patru grupări au reuşit promovarea în Liga a III-a, în urma meciurilor de baraj, tur-retur, disputate în compania altor câştigătoare ale ligilor judeţene. Petrolul Ploieşti a învins-o pe Dentaş Tărtăşeşti, campioana judeţului Dâmboviţa, cu scorul general de 5-2. Sâmbătă, pe „Ilie Oană”, a fost numai 2-2, dar spectacolul din tribune a meritat toţi banii plătiţi de cei 14.000 de fani care au venit să-şi vadă favoriţii. Galeria „lupilor galbeni“ a oferit un show spectaculos, având ca temă faptul că actuala Petrolul tocmai a obţinut sigla şi palmaresul fostei echipei, astfel că echipa care va evolua în Liga a III-a este o echipă cu patru titluri de campioană şi trei Cupe ale României. Pe lângă veteranul Daniel Chiriţă (43 de ani), în acest meci a jucat şi un alt fotbalist emblematic pentru Petrolul, Cristi Vlad (40 de ani). Şi Farul Constanţa a câştigat barajul cu Pescăruşul Sarichioi (Tulcea), pe teren propriu, scor 2-0, după ce se impusese şi în tur cu 7-2. 5.000 de constănţeni au venit să-şi susţină favoriţii la meciul găzduit de stadionul „Farul“.  De asemenea, Universitatea Cluj, care se impusese în tur cu 8-0 în faţa celor de la Lăpuşul Târgu-Lăpuş (Maramureş), a câştigat fără emoţii şi duelul din deplasare, scor 6-0. 


    Suporterii prahoveni  au umplut stadionul  ”Ilie Oană”
Suporterii prahoveni au umplut stadionul ”Ilie Oană”

9.000 de fani au susținut Oțelul

A promovat în Liga a III-a şi Suporter Club Oţelul Galaţi, care a câștigat, scor 2-0, în fața formației Unirea Mircești, meciul retur al barajului de promovare. În tur, ieșenii s-au impus cu scorul de 1-0. Echipa suporterilor gălățeni, continuatoarea morală a campioanei din 2011, a evoluat pe stadionul “Oţelul” în faţa a 9.000 de suporteri, într-o atmosferă similară cu cea de la meciurile din prima ligă. 

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net