Istoria îl contrazice pe Becali

Ultima actualizare:

    Dennis Man e considerat ”mina de aur” a lui Gigi BecaliFoto: Sportpictures.eu
Dennis Man e considerat ”mina de aur” a lui Gigi BecaliFoto: Sportpictures.eu

Gigi Becali tot aşteaptă să dea marele tun din fotbal. Deocamdată, chiar dacă este pe ”plus” când priveşte balanţa dintre venituri şi cheltuieli, a trecut mereu pe lângă acea afacere de zeci de milioane de euro la care visează de când a intrat în fotbal. Click! vă prezintă cele mai importante vânzări de jucători din ”era Becali”.

Chiar dacă s-a păcălit cu numeroşi jucători aduşi ca viitoare ”perle”, dar plecaţi cu coada între picioare de la echipă, Gigi Becali este perseverent. El achiziţionează în continuare pe bani grei tot ce i se pare mai valoros în Liga 1, în speranţa că unul dintre noii FCSB-işti va fi alesul sorţii şi îl va îmbogăţi.

”Eu am mai spus, toată echipa este de vânzare, dar contează mult oferta. Multă lume mă întreabă de Moruţan, dacă am oferte pentru el. Păi, ce facem îl luăm la 19 ani ca să-l vindem mai apoi la 19 ani şi jumătate? Nu, îl dăm pe la 22 de ani. De abia peste doi ani o să vorbim de Moruţan. Până atunci, să stea la Steaua, să câştige cât mai multe trofee şi să devină cel mai bun. Eu nu fac d-astea, să cumpăr un jucător cu un milion de euro şi să-l dau pe trei milioane. Eu îl iau cu un milion şi-l dau cu 30, 40 de milioane sau îl dau cu 100.000 de euro ca să scap de el”, a spus Gigi Becali pentru DigiSport.

Latifundiarul se roagă să dea lovitura la transferuri
Latifundiarul se roagă să dea lovitura la transferuri

Realitatea din teren îl contrazice mult, însă. Aceasta deoarece afacerile ”micuţe”, de câteva milioane de euro, l-au ţinut pe Becali pe linia de plutire. La o simplă lecturare a listei jucătorilor vânduţi de Becali, constatăm că el a vândut doar 14 jucători cu peste 2 milioane de euro, sumă pe care acum o consideră ”mărunţiş”.

Recordul de transfer îl deţine Chiricheş, care a fost dat la Tottenham în sezonul 2013/ 2014 pentru 9,5 milioane de euro. E urmat de Stanciu, cedat la Anderlecht în urmă cu doi ani şi jumătate pentru 9,2 milioane de euro. Pe locul 3 în clasament este Gardoş, pe care l-a transferat la Southampton în 2014/ 2015 în schimbul sumei de 6,8 milioane de euro. În rest, doar Rădoi, vândut la Al-Hilal în 2009 pentru 6 milioane de euro, într-o perioadă în care antrenor era Cosmin Olăroiu, a mai trecut de graniţa celor 5 milioane. Adică atât cât i-a costat pe cei de la Galatasaray transferul lui Bogdan Stancu, în 2011. Dacă mergem şi mai departe cu cercetarea, vedem că Gigi Becali nu a reuşit să vândă decât 25 de jucători cu sume de cel puţin un milion de euro, bani despre care acum afaceristul spune că nici nu s-ar atinge dacă i i-ar oferi cineva.

Până când va veni momentul marii lovituri la care visează, Becali răsuflă uşurat că nu a ieşit pe minus în anii în care a investit la bucureşteni. ”Câştigul meu este de 10 milioane de euro, plus 200 de milioane de euro, cât costă echipa. Eu sunt pe zero acum. Cum spuneam, am scos vreo 10 milioane de euro, dar echipa costă, hai să nu zicem 200, dar 150 de milioane de euro e clar. Cred că pot să o vând cu suma asta. Ca să nu mai spun şi de patrimoniu, pentru că am jucători extrem de valoroşi. Spuneţi voi de mine că exagerez, dar o să mai stăm noi de vorbă la anul”, a spus Becali în urmă cu câteva zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net