Patru dinamoviști și-au înecat „talentul” în alcool. Au băut până n-au mai putut să vorbească

Ultima actualizare:

    Nedelcearu şi Patrick  Petre făceau parte din  lotul primei echipe a  lui Dinamo, dar au fost  trimişi la formaţia a douaFOTO: Sportpictures.eu
Nedelcearu şi Patrick Petre făceau parte din lotul primei echipe a lui Dinamo, dar au fost trimişi la formaţia a douaFOTO: Sportpictures.eu

Incident incredibil la bordul aeronavei care a dus naţionala Under21 în Spania, pentru un stagiu de pregătire cu Rusia şi Danemarca. Patru componenţi ai echipei s-au îmbătat în timpul zborului. Drept urmare, selecţionerul Daniel Isăilă i-a trimis acasă şi vor fi suspendaţi pe termen nelimitat.

Dinamoviştii Patrick Petre, Ionuţ Nedelcearu, Alin Dudea şi Vlad Olteanu au intrat în istoria neagră a fotbalului românesc, deşi au mai puţin de 21 de ani. Cei patru au reuşit performanţa de a se face de râs în timpul unui zbor de trei ore. Atât le-a luat să se îmbete, să facă scandal şi să deranjeze călătorii unei curse de linie România – Spania. Pretextul a fost ziua de naştere a lui Olteanu, fotbalist împrumutat la Sepsi Sfântu Gheorghe. Acesta a împlinit 21 de ani marţi şi s-a gândit să serbeze alături de prietenii lui de la Dinamo. Numai că, în loc de câte o bere, au cumpărat din duty-free-ul Aeroportului Henri Coandă sticluţe de vodcă de 330 ml. Pentru că ştiau că nu au voie, au mascat consumul băuturii alcoolice prin comandarea mai multor pahare de cola. Băutură pe care au amestecat-o cu vodka. Cel mai rău a fost atins Nedelcearu, care ar fi început să facă scandal în avion, fiind încurajat de cei trei coechipieri, după modelul “prietenul la nevoie de cunoaşte”. Evident, pasagerii s-au plâns de zarva creată şi totul s-a răsfrânt în mod negativ asupra întregii naţionale, căci ei purtau treningurile inscripţionate cu România.

Ca şi cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, sursele noastre din cadrul FRF spun că Nedelcearu s-ar fi dat în spectacol şi pe aeroportul spaniol, acolo unde era să alunece pe scările rulante şi s-a luat, de asemenea, la harţă cu pasagerii. Ceilalţi trei petrecăreţi nu s-au dat atât de tare în stambă, dar la sosirea la hotel au acuzat dureri de stomac şi au plecat în camere, la odihnă. 

Selecţionerul Daniel Isăilă nu putea rămâne impasibil la un asemenea comportament. După ce a discutat telefonic inclusiv cu selecţionerul primei echipe, Christoph Daum, a decis să-i dea afară din lot pe termen nelimitat. Astfel că, ieri, cei patru au fost trimişi în ţară. Pe lângă pierderea contactului cu reprezentativa de tineret, jucătorii vor suferi şi amenzi consistente din partea dinamoviştilor şi vor juca de acum la formaţia secundă. 

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a explicat apoi, de ce era necesar ca cei patru să fie excluşi din naţională. “E impus ca la naţională să nu se consume astfel de băuturi, iar nerespectarea acestui principiu duce la indisciplină şi la ştirbirea autorităţii antrenorului. Gestul lor e grav şi cei care i-au exclus au făcut foarte bine. Oricum, nu e de vină selecţionerul, că nu-i poate supraveghea pe toţi, mai ales dacă unii aleg să se ducă în spatele avionului şi să bea alcool”, a explicat Stoichiţă. 

Şi la Under 19 s-a băut peste măsură 


    Iancu joacă  acum la Viitorul
Iancu joacă acum la Viitorul

Cert e că la naţionalele de tineret, astfel de episoade nu sunt rare, existând trei escapade bahice în ultimii cinci ani. În iarna lui 2012, după ce România U 19 a fost învinsă în Serbia, Gabi Iancu şi alţi colegi au petrecut în oraş, fără voia staff-ului tehnic, iar la revenirea în hotel, în camere, au continuat să bea şi să facă scandal. În vara aceluiaşi an, tot în lotul Under 19, a izbucnit un scandal de proporţii: şapte jucători s-au îmbătat şi au produs pagube materiale în hotel, incidentul fiind înaintea unui joc cu Serbia. Selecţionerul Stângă a fost îndepărtat fiindcă a vrut să muşamalizeze cazul faţă de cei din FRF. În vara lui 2013, acelaşi Iancu s-a “remarcat” din nou. El şi Nicolae Stanciu au servit alcool peste măsură, chiar în hotelul unde era cazată echipa pentru jocul cu Insulele Feroe, şi se pare că au existat mai multe seri stropite cu alcool.

Kiriţă crede că ar trebui iertaţi

simeon stalpnicul png

Fostul căpitan al roş-albilor, Giani Kiriţă, e de părere că tinerii jucători merită o nouă şansă. “Putem să-i iertăm pe Patrick şi Nedelcearu fiindcă sunt «căţeluşii» noştri, joacă la prima echipă şi au marcat cu cine trebuie (n.r- contra Stelei). Totuşi, să înţeleagă că ei au de pierdut. Când mergi la naţională nu poţi să bei, eşti acolo ca să-ţi reprezinţi ţara. Sunt tineri, trebuie educaţi. Să nu-i ucidem. Ei au sărit nişte etape şi au crezut că dacă sunt la tineret, gata, sunt de naţională”, a spus Kiriţă.

Isăilă le mai dă o şansă

Prima reacţie a selecţionerului Daniel Isăilă a fost una tolerantă, tehnicianul exprimându-şi încrederea că cei patru dinamovişti care au călcat pe bec vor învăţa ceva din această păţanie. „Au venit personal şi mi-au cerut scuze. Le-a părut rău, se vedea asta. Sper să se îndrepte, fiecare merită o a doua şansă. Depinde de ei cât de rapid o vor primi”, a declarat antrenorul naţionalei de tineret.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net