Iordănescu: "Dacă îl aveam pe Dani Alves nu-l mai chemam pe Papp!"

Ultima actualizare:

    Anghel Iordănescu are probleme în alcătuirea lotului pentru Euro 2016foto: Click
Anghel Iordănescu are probleme în alcătuirea lotului pentru Euro 2016foto: Click

Anghel Iordănescu a susţinut azi la Mogoşoaia o conferinţă de presă premergătoare meciului cu Finlanda, care se va juca joi pe Arena Naţională.

"Tata Puiu" a vorbit despre şansele de calificare, forţa adversarului, dar şi despre aceleaşi probleme de selecţie pe care le invocă de când a preluat postul lui Victor Piţurcă.

"Sunt cele mai importante două jocuri din această campanie, pentru că de rezultatul lor depinde calificarea la Euro. Întâlnim un adversar care a câștigat șase puncte în ultimele meciuri și care a ajuns în situația de a spera la poziția a treia. Schimbarea antrenorului, care a schimbat sistemul de joc, i-a adus pe finlandezi în această situație.

Finlandezii vin de azi la București pentru că au speranțe că pot obține un rezultat bun cu noi și se pot califica la baraj. Suntem încrezători, optimiști, dorim să simplificăm și mai mult ecuația calificării printr-un joc bun care să ne asigure acest lucru", a afirmat Anghel Iordănescu. 

"Este greu să pregătești o campanie într-o săptămână, cum spunem noi scurtă. Sunt jucători care ajung luni seara, după un meci de campionat, după drum, marți este zi de refacere pentru ei. Vom avea practic un singur antrenament în care să punem la punct ce ne trebuie. Pe noi ne afectează că se joacă joi, nu știu cum se descurcă alte echipe, dar pe noi ne-ar aranja mai mult vechiul program cu meciuri sâmbăta-miercuri", a mai spus Iordănescu.

"Mi-a fost greu să găsesc un fundaș dreapta, am căutat în toată divizia, îl avem pe Mățel, dar ne mai trebuie. Dacă aveam solutia Dani Alves sau Rafinha poate nu era Paul Papp. Sau poate dacă Săpunaru avea 7-8 meciuri jucate, poate era el. Au fost mai multe variante, dar nu dau nume, și în cele din urmă m-am oprit la Papp. Am vorbit cu Mirel Rădoi la telefon, cu Papp la telefon și am decis să-l chem, pe el, în ciuda sfatului celor de la Steaua, care l-au propus pe Râpă", a mai declarat Iordănescu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net