Ioan Andone, omul – trofeu

Ultima actualizare:

    Andone are  în palmares  trei titluriFoto: Mediafax
Andone are în palmares trei titluriFoto: Mediafax

Ioan Andone e un simbol al roş-albilor, club pe care l-a slujit atât ca jucător cât şi ca tehnician. Dar, trupa din Gruia poate fi considerată a doua sa dragoste. Cele două formaţii i-au adus opt trofee în palmares, nimeni altcineva din campionatul intern neavând o asemenea performanţă.

“Câinii” întâlnesc CFR-ul şi e pentru prima dată când Andone în noul mandat primeşte pe teren propriu vizita fostei sale echipe. De fapt, cariera sa de antrenor e “construită” în jurul acestor două nume, Dinamo şi CFR. În “Ştefan cel Mare” a jucat şi apoi a avut şansa să stea pe banca tehnică. Acum e la al treilea mandat, dar în trecut a avut rezultate notabile: titlul în ediţia 2003-2004, Cupa României în sezoanele 2002-2003, 2003-2004 şi 2004-2005, plus o Supercupă, în 2005. În total sunt cinci trofee. El a alternat echipamentul de “A1” la Dinamo cu cel similar la CFR. Aici a rescris istoria recentă a clubului. A obţinut două titluri (2007-2008 şi 2011-2012), în sezonul 2007-2008 ridicând deasupra capului şi Cupa României. 

În plus, e cel mai longeviv de pe banca clujenilor. A avut două mandate aici, unul dintre ele de peste un an şi trei luni, un adevărat record în condiţiile în care şefii erau renumiţi că-şi pierd răbdarea repede. Astfel, Andone se poate lăuda că e cel mai titrat tehnician din Liga I, cu opt trofee, toate bifate cu actuala echipă şi cu cea care mâine seară, de la ora 20.30, îi e rivală. De când e acum la roş-albi s-a duelat o dată cu cei din Gruia, la Cluj, iar jocul s-a încheiat la egalitate, 0-0. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net