Intră Gardoş în istoria "sfinţilor"?

Ultima actualizare:

    Gardoş  ar putea intra  în a doua  repriză azi
Gardoş ar putea intra în a doua repriză azi

Primul mare trofeu la nivel de echipe de club în 2017 se va acorda astăzi la Londra, pe legendarul stadion „Wembley”.

În joc e Cupa Ligii Angliei, a treia competiţie ca importanţă în fotbalul britanic, iar finalistele sunt Manchester United şi Southampton. Dacă „diavolii” antrenaţi de Jose Mourinho n-au nevoie de prea multe prezentări, „sfinţii” de la Southampton vânează al doilea trofeu major din istorie, după Cupa Angliei din 1976 (ca o curiozitate, tot după o finală cu United). 

Printre protagoniştii finalei de astăzi va fi şi internaţionalul român Florin Gardoş. După complicata operaţie la genunchi suferită în vara lui 2015, fundaşul de 28 de ani s-a recuperat extrem de greu, pierzând întreg sezonul 2015-2016. Nici în această stagiune n-a dus-o mult mai bine, fostul stelist evoluând în special la echipa Under 23 a celor de la Southampton. Totuşi, la finalul lunii ianuarie, Gardoş a fost titular în meciul cu Arsenal din Cupa Angliei (0-5), iar la ultimele trei etape de campionat s-a aflat pe banca de rezerve a „sfinţilor”.

Practic, Florin Gardoş e în acest moment a treia opţiune a antrenorului Claude Puel pentru postul de fundaş central, după titularii Yoshida şi Stephens, în condiţiile în care un alt stoper de valoare, olandezul Van Dijk, e accidentat. Aşadar, e de aşteptat ca Gardoş să fie rezervă astăzi în finala cu Manchester United şi, eventual, să intre pe parcursul meciului pentru a-i stopa pe Ibrahimovici, Rooney şi ceilalţi atacanţi de temut ai „diavolilor”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net