INTERVIU / Mircea Lucescu a petrecut cu bogătaşii lumi

Ultima actualizare:

    Raţ este unul dintre  cei mai vechi jucători  din lotul pregătit  de Lucescu la Doneţk
Raţ este unul dintre cei mai vechi jucători din lotul pregătit de Lucescu la Doneţk

„Il Luce” continuă să uimească Europa. Antrenorul român de pe banca Şahtiorului a învins cu 2-1 pe Chelsea, deţinătoarea Ligii Campionilor şi continuă seria meciurilor oficiale fără înfrângere, începută în noiembrie 2011. Lucescu a savurat victoria la un pahar de şampanie cu doi dintre miliardarii lumii: Rinat Ahmetov – patronul echipei sale, şi Roman Abramovici - omul cu banii de la Chelsea, care şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere.

Click!: Felicitări pentru succes! Jucătorii au spus după meci că scorul trebuia să fie mai mare, sunteţi mulţumit de rezultat?

Mircea Lucescu: Au dreptate, pentru că am avut în jur de 30 de situaţii de a marca, ceea ce este enorm într-un meci de Ligă şi având în faţă un adversar precum Chelsea.

Aţi pregătit meciul acesta mai mult decât pe celelalte, având în vedere că întâlneaţi câştigătoarea sezonului trecut al Ligii?

Nu cred că are asta importanţă, dar, ca să-ţi răspund, gândeşte-te că toţi jucătorii mei au ştiut fiecare mişcare pe care o fac adversarii. Am analizat jucătorii de la Chelsea, care e piciorul de bază al fiecăruia, ce puncte slabe are, cum se mişcă în teren în diferitele momente ale jocului, cum reacţionează şi se poziţionează la fazele fixe şi tot aşa. Nu ne-au surprins cu nimic. Spun cu toată responsabilitatea că Chelsea din acest sezon este cu două clase peste echipa care a câştigat Liga Campionilor, mult mai puternici şi mai uniţi. Cu atât mai mare este succesul echipei mele.

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

A fost şi un meci al patronilor, miliardarii Rinat Ahmetov şi Roman Abramovici...

Nu se pune aşa problema. Ei sunt prieteni, concurenţa în sport nu înseamnă duşmănie. Nu se ajunge la o astfel de rivalitate. De altfel, după meci, după 12 noaptea, am stat cu patronul echipei mele şi cu Abramovici şi am ciocnit un pahar de şampanie pentru că era ziua lui. Chiar mi-a spus că i-am stricat aniversarea provocând o asemenea înfrângere lui Chelsea, dar a recunoscut că am fost mult mai buni şi că meritam să câştigăm. După meciul acesta, sper că cei de la Chelsea şi-au dat seama că au greşit că nu i-au luat pe Willian şi Luiz Adriano şi sunt sigur că acum sunt conştienţi că echipa mea are mulţi jucători tineri, talentaţi şi valoroşi.

Vă gândiţi deja la primăvara europeană?

Ah, nu! Deocamdată e prea devreme. Mai avem două deplasări foarte, foarte grele, plus meciul cu Juventus de acasă. Acum vor interveni mulţi alţi factori care vor conta enorm. Şi nu mă refer doar la oboseală, presiune, ci şi la arbitraje, pentru că nu e meci să nu primim gratuit câteva galbene, care se adună şi ajungem să pierdem jucători importanţi în momentele decisive. Aşa a fost şi marţi, când am primit cartonaşe degeaba. Mă tem de astfel de lucruri, de aceea eu iau în calcul toate aspectele astea când spun că nu este cazul să ne entuziasmăm atât de mult după o victorie.

Meciul cu Chelsea a fost cel mai bun din sezon?

Având în vedere competiţia în care am evoluat şi adversarul, da, pot spune că a fost cel mai bun. Cred că echipa a evoluat mai bine şi decât la Torino, când am făcut egal la Juventus. Şi atunci am făcut o partidă foarte bună, mai ales că Juventus e, ca şi noi, neînvinsă în meciurile oficiale în acest an.

Vă temeţi de un eventual pas greşit în campionat, cu Tavria, după euforia succesului cu Chelsea?

Am încredere în echipă. Am jucători echilibraţi din toate punctele de vedere. Chiar dacă sunt tineri, mulţi de 23-24 de ani, sunt destul de „copţi", fotbalistic vorbind, plus că am un lot echilibrat valoric şi îmi pot permite să fac schimbări dacă situaţia o cere.

Rinat Ahmetov avere 16 miliarde $

Patronul Şahtiorului este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina. Din 2006, figurează anual în topul afaceriştilor prosperi ai ţării din spaţiul ex-sovietic. Este însurat cu Liliya Smirnova şi are doi copii, Damir şi Almir.

Roman Abramovici avere 19,6 miliarde $

Patronul echipei Chelsea este pe locul nouă între bogaţii Rusiei, iar revista Forbes la pus pe poziţia 68 în topul celor mai bogaţi oameni ai planetei. Abramovici a fost însurat de douri ori şi are tot atâtea divorţuri. Cu a doua soţie are cinci copii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net