Înlocuiri suplimentare în caz de comoție cerebrală

Ultima actualizare:

    Jan Vertonghen a fost pe punctul de a leșina pe terenFoto: EPA-EFE
Jan Vertonghen a fost pe punctul de a leșina pe terenFoto: EPA-EFE

Potrivit ”Times”, Comisia Medicală a FIFA studiază posibilitatea schimbărilor de jucători atunci când aceștia își pierd cunoștința pe teren

Produsă în timpul manșei tur a semifinalei Ligii Campionilor de la Londra, dintre Tottenham și Ajax Amsterdam (0-1), accidentarea lui Jan Vertonghen a fost întoarsă pe toate fețele. Fotbalistul belgian s-a lovit la cap în minutul 38 al disputei, într-un duel aerian pentru minge cu al său coleg Toby Alderweireld și portarul lui Ajax, Andre Onana. Apărătorul a revenit pe teren, însă mai apoi, după vreo 30 de secunde, era cât pe ce să leșine. Motiv pentru care a fost schimbat. Potrivit cotidianului englez ”Times”, această accidentare a readus în discuție posibilitatea introducerii unor schimbări temporare în caz de comoție cerebrală. Iar președintele Comisiei Medicale din cadrul Federației Internaționale de Fotbal Asociație (FIFA), Michel D'Hooghe, a admis că se studiază adoptarea acestei măsuri. De asemenea, s-a pus în discuție și faptul că staff-ul medical al lui Tottenham și-a dat acordul ca Jan Vertonghen să revină pe teren. Pe înregistrarea video a partidei se observă cum arbitrul spaniol Antonio Mateu Lahoz întreabă dacă medicul își asumă responsabilitatea. Pe viitor, un jucător comoționat ar putea reveni pe teren doar dacă i-ar permite un medic neutru.

În rugby, sportivii sunt schimbați în caz de sângerare

Sport în care integritatea corporal a jucătorilor este pusă pe primul plan, rugby-ul a adoptat de ceva vreme aumite reguli în acest sens. În caz de sângerare, de pildă, se pot efectua schimbări temporare. De asemenea, în caz de comoție cerebral un rugbyst este investigat de un medic neutru. Acesta decide dacă sportivul în cauză poate să reintre pe teren. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net