Incredibil! Refugiaţii, aduşi în Europa cu yachtul lui Xavi

16-sport-xavi.jpg

Xavi nu mai joacă la Barcelona, dar la Al Sadd, în Qatar, câştigă atât de mult încât îşi permite mari gesturi caritabile
Foto Click!

Xavi Hernandez s-a despărţit anul trecut de FC Barcelona şi a semnat cu qatarezii de la Al Sadd, unde va câştiga multe milioane de euro. Fostul fotbalist al catalanilor se ocupă însă şi cu gesturi de caritate.

Astfel, multimilionar în euro datorită performanţelor sale sportive, fotbalistul ajuns la 36 de ani a făcut zilele trecute încă un gest nobil. Xavi şi-a donat Yachtul său în valoare de aproximativ un milion de euro către Proactiva Open Arms, un ONG spaniol care încearcă să-i salveze pe refugiaţii care încearcă să traverseze Marea Egee spre Europa. Organizaţia nonguvernamentală i-a mulţumit lui Xavi, şi a spus că fie yachtul va fi folosit fizic pentru transportul persoanelor care eşuează în periculoase tentative de traversare a Mării, fie va fi vândut şi cu banii se vor face tabere speciale.

Vezi mai jos un filmuleţ cu Xavi şi cu reprezentanţii Proactiva Open Arms la docul unde e acum ancorată ambarcaţiunea ce urmeazî să plece spre insula Lesbos, locul unor adevărate tragedii în lanţ!

Loading...

Citește și