Închişi după şase ani de procese

Ultima actualizare:

    Toţi s-au predat ieri, până la ora 20.00
Toţi s-au predat ieri, până la ora 20.00

Peste 34 de ani de închisoare cu executare. Asta au primit toţi cei opt inculpaţi din “Dosarul Transferurilor”, finalizat ieri, la cel de-al 67-lea termen,  după aproape şase ani de judecată. Pedepsele „greilor” din fotbalul românesc sunt executorii, dar există varianta ca fiecare dintre ei să facă recurs.

Ieri a fost o zi neagră pentru fraţii Becali, George Copos, Cristi Borcea, Mihai Stoica, Gigi Neţoiu, Jean Pădureanu şi Gică Popescu. Deşi aşteptau să fie achitaţi în „Dosarul Transferurilor", în care au fost acuzaţi de evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată, constituirea de grup infracţional şi înşelăciune, cei opt au primit pedepse cu executare.

Copos George

simeon stalpnicul png

Popescu Gheorghe

simeon stalpnicul png

Neţoiu Gheorghe

simeon stalpnicul png

Becali Ioan

simeon stalpnicul png

Verdictul celor două judecătoare de la Curtea de Apel - Mădălina Anca Alexandrescu şi Codruţa Strîmb - a fost primit în sală doar de jurnalişti, cei implicaţi în proces (prezenţi la fiecare dintre cele 66 de termene) şi avocaţii lor preferând să nu fie prezenţi.

Pădureanu Jean

simeon stalpnicul png

Sentinţele au fost extrem de aspre, mai mari în unele cazuri decât stabiliseră magistraţii de la Curtea de Apel în 2012, înainte ca dosarul să ajungă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care l-a trimis în mai 2013 la rejudecare la Curtea de Apel.

Stoica Mihai

simeon stalpnicul png

Becali Victor

simeon stalpnicul png

Astfel, impresarul Ioan Becali a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare, fratele său, Victor Becali - la patru ani şi opt luni, fostul şef al lui Dinamo, Cristi Borcea - la şase ani şi patru luni, managerul Stelei, Mihai Stoica - la trei ani şi şase luni, fostul preşedinte al Bistriţei, Jean Pădureanu - la trei ani şi patru luni, afaceristul Gigi Neţoiu - la trei ani şi patru luni şi Gică Popescu - la trei ani, o lună şi zece zile, el pierzându-şi dreptul de a participa la alegerile pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal, programate azi.

Cristi Borcea

simeon stalpnicul png

Dintre cei opt, Jean Pădureanu (78 de ani), George Copos (61 de ani) şi Ioan Becali (62 de ani) vor ieşi mai repede din închisoare, pentru că legea prevede ca persoanele trecute de 60 de ani să ispăşească doar o parte a pedepsei.

Recent, Cristi Borcea şi fraţii Becali şi-au făcut mutaţia la Constanţa, oraş în care se pare că se şi aflau la momentul anunţării verdictului. Această mişcare a fost făcută pentru ca cei trei să îşi ispăşească pedeapsa la penitenciarul Poarta Albă, acolo unde este încarcerat şi Gigi Becali şi unde există o mare comunitate de machidoni.

Fotoreporterii Click! au surprins-o pe Alina, soţia lui Borcea, plecând de acasă, cu destinaţia Constanţa. Dintre toţi, doar Mihai Stoica a avut reacţie la decizia magistraţilor.

„Ce contează dacă procurorii nu cer pedeapsa? Contează ce ordine se primesc. Mulţumesc, România...", a scris Stoica pe contul său de Facebook, site-ul de socializare arătând că mesajul a fost postat din Turcia. La reşedinţa lui Stoica pe parcursul zilei, s-au adunat prietenii şi apropiaţii. Situaţia lui Jean Pădureanu este ceva mai delicată, în sensul că fostul preşedinte al Bistriţei se afla spitalizat la Elias, starea lui de sănătate fiind destul de gravă. Până la închiderea ediţiei, toţi s-au predat: Pădureanu a fost ridicat din spital, fraţii Becali şi Borcea s-au prezentat la arest în Constanţa, Copos şi Neţoiu în Bucureşti, iar MM Stoica a fost ridicat de Poliţie de la domiciliu.

Instanţa a decis și confiscarea unor sume de bani de la cei opt condamnaţi şi menţinerea sechestrelor impuse pe bunurile lor, potrivit ordonanţei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cât au de plătit cei opt condamnaţi:

- Ioan Becali - 3.245.417 $ + 753.000 €- Victor Becali - 1.686.667 $- Cristi Borcea - 1.648.048 $ + 29.200 €- Gică Popescu - 1.075.000 $- George Copos - 690.000 $- Mihai Stoica - 675.000 $- Jean Pădureanu - 199.000 $

TOTAL: 10.001.368 $

Cheltuieli de judecată:

- Ioan Becali - 315.000 lei- Cristi Borcea - 265.000 lei- George Copos - 115.000 lei- Victor Becali - 115.000 lei- Gică Popescu - 115.000 lei- Mihai Stoica - 65.000 lei- Gigi Neţoiu - 65.000 lei- Jean Pădureanu - 65.000 lei

TOTAL: 1.120.000 lei

În final, de la cei opt condamnaţi trebuie recuperată suma de 9.528.719 €.

Alina Borcea a plecat spre Constanţa, acolo unde se afla deja soţul ei

Oamenii lui Copos au plimbat prin oraş o sosie ca să păcălească fotoreporterii

Ultimul a fost ridicat MM Stoica

Citeşte şi:

Dragomir, despre Dosarul Transferurilor: «Vor fi trei condamnări cu executare!»

Meme Stoica, revoltat: «Ce contează dacă procurorii nu cer pedeapsă? Contează ce ordine se primesc»

Prima reacţie a soţiei lui Cristi Borcea, după condamnare

Aşa s-au împărţit banii din transferuri

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net