A început scandalul la Petrolul!

Ultima actualizare:

    Şefii clubului, acuzaţi  că au vândut jucători (fotografii: răzvan păsărică)
Şefii clubului, acuzaţi că au vândut jucători (fotografii: răzvan păsărică)

Ultraşii Petrolului sunt nervoşi pentru că şefii au vândut jucători reprezentativi, deşi ar fi trebuit să întărească echipa, în condiţiile în care obiectivele anunţate sunt laurii de campioni în Liga I şi obţinerea trofeului în Cupa României.

Atmosfera în birourile de la "Ilie Oană" e tensionată. Oficialii "lupilor" sunt acuzaţi că sunt interesaţi doar de beneficiile materiale, mai ales că recent DNA a oprit finanţarea Primărie către club până când ancheta ce vizează premierea pentru performanţele din sezonul trecut nu e finalizată. Până acum "lupii" au primit 1,7 milioane de euro şi ar fi trebuit să mai încaseze 1,3 milioane de euro până în vară.

simeon stalpnicul png

Ştiind că acest scenariu s-ar putea întâmpla, dar şi perspectiva pierderii gratis a unor fotbalişti importanţi, aceştia au fost cedaţi pe bandă rulantă pentru ca visteria să fie alimentată.

Chiar dacă s-a obţinut profit şi s-au adus nume sonore, ca Mutu şi Zicu, suporterii nu au putut trece peste despărţirea de idolii lor. Rând pe rând golgheterul Younes Hamza, Alexandru Benga, Ferebory Dore şi Damien Boudjemaa au luat calea străinătăţii, iar suporterii au trecut la fapte. Duminică seara, Ploieştiul a fost împânzit de mii de mesaje anti-Capră, pe modelul aplicat de dinamovişti atunci când au vrut să scape de preşedintele Nicolae Badea.

Fanii au scris mesaje pe ziduri (fotografii: www.observatorulph.ro)

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Astfel, la stadion, în centrul oraşului, în staţiile de autobuz, pe stâlpii de iluminat, sediile firmelor, hotelurilor sau restaurantelor deţinute de conducătorii clubului s-au regăsit lozincile: "Ne-aţi vândut speranţele!" (n.r. - vânzarea jucătorilor care ar fi trebuit să lupte pentru event), "Capră te vinde" sau "Ospătarilor plecaţi! (n.r. - trimiterea fiind la ocupaţia de bază a finanţatorului Dan Capră). "Nu ne vom opri până nu avem un Petrolul curat, nu ne interesează palmaresul, noi apărăm numele Petrolul aşa cum am făcut-o în dese rânduri", au susţinut fanii, în timp ce finanţatorul Petrolului nu a putut fi contactat pentru a explica incidentul. Oricum, viitorul pentru clubul ploieştean nu pare roz, iar ploieştenii s-ar putea despărţi şi de tehnicianul Cosmin Contra, văzut ca înlocuitorul perfect al lui Luis Garcia pe banca celor de la Getafe.

Mutu a «născut» un gol după nouă luni

Aşteptarea a luat sfârşit pentru fanii Petrolului. În al cincilea amical al iernii disputat în tricoul echipei ploieştene, Adi Mutu a spart gheaţa, reuşind chiar o „dublă" în egalul de duminică seară (2-2) împotriva formaţiei moldovene Şerif Tiraspol.

Ambele reuşite ale „Briliantului" au fost consemnate în primele 20 de minute ale întâlnirii, cu execuţii simple, din apropierea porţii. Ultima dată când Adi Mutu s-a bucurat de un gol marcat a fost la 4 mai 2013, într-un meci dintre Ajaccio şi Reims din campionatul Franţei.

De-atunci au trecut nu mai puţin de 282 de zile, adică nouă luni şi câteva zile, tot atât cât durează, în medie, o sarcină.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net