Începe cel mai strâns play-off din istorie

Ultima actualizare:

    Doar un punct le desparte pe FCSB și pe CFR Cluj în fruntea clasamentuluiFOTO: Sportpictures.eu
Doar un punct le desparte pe FCSB și pe CFR Cluj în fruntea clasamentuluiFOTO: Sportpictures.eu

Liga 1 nu a avut niciodată până acum un play-off în care distanța dintre primele două clasate să fie doar de un punct. Ne așteaptă o lună incendiară din punctul de vedere al luptei la titlu.

FCSB și CFR Cluj au intrat în partea a doua campionatului cu o diferență de doar un punct în favoarea bucureștenilor, ceea ce reprezintă un lucru nemavăzut în istoria celor cinci ediții precedente care au avut nevoie de play-off pentru a se stabili campioana. Trupa din Berceni are, după înjumătățire, 33 de puncte, iar clujenii 32, aceasta fiind, de altfel, o altă premieră: niciodată primele două echipe nu au intrat în această fază a campionatului cu atâtea puncte. Explicația este însă simplă și nu ține de vreo serie de victorii uluitoare a celor două formații. Aceasta este prima ediție cu 16 echipe care se dispută în acest sistem. Precedentele cinci au avut doar câte 14 formații la start, deci patru meciuri mai puțin.

Primul meci al actualului play-off este Universitatea Craiova – Sepsi, o partidă pe care oltenii sunt obligați să o câștige dacă vor să rămână în plasa primelor două formații, Ea va avea loc sâmbătă, celelalte două meciuri, FCSB – FC Botoșani și CFR Cluj – Academica Clinceni fiind programate duminică. Sunt, așa cum se poate observa, partide de ”încălzire” pentru adevăratul tur de forță care va urma, deoarece se vor disputa etape într-un ritm infernal, din trei în trei zile.

Aflați pentru prima dată pe primul loc în play-off, jucătorii de la FCSB speră ca tradiția să funcționeze pentru ei. Aceasta spune că cine intră în faza a doua de pe primul loc cucerește și titlul de campioană. Numai că, în istoria play-off-urilor, liderul nu a pornit niciodată de la un singur punct avans, ci de la minimum două. Iar în două cazuri, echipa de pe locul secund a reușit ca în cele zece etape ale acestei faze să recupereze măcar un punct. Culmea, de fiecare dată a fost vorba chiar de FCSB, echipă care a rămas mereu cu ochii în soare, în ciuda unui parcurs mai bun. Astfel, în sezonul 2016/ 2017, Viitorul a intrat cu două puncte avans față de bucureșteni, iar la final a câștigat titlul grație rezultatelor directe, pentru că punctajul a fost egal între cele două echipe.

De asemenea, în sezonul 2017/ 2018, CFR Cluj a avut două puncte avans față de FSCB, diferența reducându-se la doar unul până la finalul campionatului. Dacă acest lucru se va repeta acum, și CFR va reuși să recupereze acel punct în următoarele 10 etape, câte au mai rămas până la sfârșitul întrecerii interne, atunci titlul va merge în Ardeal, la fel ca în ultimele trei ediții. Aceasta deoarece FCSB va fi dezvantajată de faptul că a beneficiat de rotunjirea punctajului după înjumătățire.

Primele două la startul play-off-ului

2020/ 2021

1. FCSB 33

2. CFR Cluj 32

2019/ 2020

1. CFR Cluj 26 p

2. Univ. Craiova 23 p

2018/ 2019

1. CFR Cluj 27 p

2. FCSB 25 p

2017/ 2018

1. CFR Cluj 30 p

2. FCSB 28 p

2016/ 2017

1. Viitorul 26 p

2. FCSB 24 p

2015/ 2016

1. Astra 26 p

2. Dinamo 24 p

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net