Încă un transfer la nivel înalt în fotbalul european: Cristiano Ronaldo s-a întors la Manchester United

Ultima actualizare:

    Cristiano Ronaldo s-a despărțit de Juventus Torino după trei ani competiționaliFoto: EPA-EFE
Cristiano Ronaldo s-a despărțit de Juventus Torino după trei ani competiționaliFoto: EPA-EFE

De cinci ori câştigător al Balonului de Aur, atacantul portughez Cristiano Ronaldo (36 de ani) revine la Manchester United. Anunțul oficial a fost făcut, astăzi (vineri, 27 august), de către gruparea engleză.

Într-un comunicat, clubul britanic de fotbal a precizat: "Manchester United confirmă că a ajuns la un acord cu Juventus pentru transferul lui Cristiano Ronaldo, urmând ca jucătorul să efectueze vizita medicală, să stabilească termenii şi să obţină viza".

La despărțirea de „Bătrâna Doamnă”, Cristiano Ronaldo a postat un mesaj pe Instagram în care mulţumeşte fanilor şi conducătorilor de la Juventus: "Astăzi plec de la un club minunat, cel mai mare din Italia şi unul dintre cele mai mari din Europa. Mi-am dat sufletul şi inima pentru Juventus şi mereu voi iubi oraşul Torino. <<Tifosi bianconeri>> m-au respectat mereu şi am încercat să răspund luptând la fiecare meci, fiecare sezon, fiecare competiţie. La final, putem să privim în urmă şi să realizăm că am reuşit lucruri măreţe, nu chiar tot ce ne-am dorit, dar totuşi, am scris o poveste frumoasă împreună. Mereu voi fi unul dintre voi. Acum sunteţi parte a poveştii mele, aşa cum şi eu simt că sunt parte a voastrp. Italia, Juve, Torino, tifosi bianconeri, mereu veţi fi în inima mea", a scris Ronaldo pe Instagram, postând şi versurile în limba italiană: “Juve, storia di un grande amore/ Bianco che abbraccia il nero/ Coro che si alza davvero/Juve per sempre sara…”. (Juve, povestea unei mari iubiri/ Albul care îmbrăţişează negrul/Scandările care ies la iveală cu adevărat/Juve va fi mereu).Cristiano Ronaldo a venit la Juventus în 2018, de la Real Madrid, şi a reuşit să câştige de două ori campionatul Italiei și o dată Cupa Italiei. El a marcat 101 goluri în 134 de meciuri. Pe de altă parte, la prima sa trecere pe la Manchester United, între 2003 și 2009, Ronaldo a marcat 118 goluri în 292 de meciuri.Inițial, în momentul în care s-a anunțat plecarea portughezului de la Juventus Torino, presa engleză a scris că Manchester City ar fi interesată să-l legitimeze. De altfel, gruparea lui Pep Guardiola ar fi negociat inițial cu impresarul jucătorului, Jorge Mendes. Apoi acesta a bătut palma cu United.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net