Încă o săptămână şi sunt liberi

Ultima actualizare:

    Adrian Popa este unul dintre  cei mai vechi  jucători ai SteleiFoto: sportpictures.eu
Adrian Popa este unul dintre cei mai vechi jucători ai SteleiFoto: sportpictures.eu

Conform regulamentului, fotbaliştii intraţi în ultimele şase luni de contract au dreptul să-şi caute alte angajamente, astfel că vor deveni „ţinte” atât pentru cluburile din România cât şi pentru cele de afară.

De ani buni, în proporţie de peste 90 la sută, în România se transferă doar jucători liberi de contract. Avantajul economic este evident, echipa care achiziţionează astfel de fotbalişti fiind scutită de plata sumelor de transfer. În schimb, se negociază doar comisioane către impresari şi, eventual, prime de instalare către respectivii jucători. Fereastra de transferuri din luna ianuarie stă să înceapă, astfel că putem arunca un ochi asupra celor care se află pe final de contract cu echipele lor şi care vor deveni „liberi” în vara anului 2017. Liberi vor fi şi de la 1 ianuarie, dată de la care vor putea să-şi facă socotelile de viitor fără să dea explicaţii cuiva. La acest capitol, marea vedetă e fără îndoială internaţionalul Adi Popa. Ajuns la 28 de ani, stelistul n-a reuşit până acum să concretizeze un transfer peste hotare şi va pleca gratis din curtea lui Gigi Becali peste câteva luni. Având în vedere cota sa, „Motoreta” Popa îşi va continua cariera undeva în străinătate. Nu e şi cazul actualului său coleg Alex Bourceanu (31 de ani), care se apropie vertiginos de finalul carierei şi nu poate avea mari pretenţii. În cazul lui Bourceanu, contractul său expiră încă de la finalul lui 2016, astfel că nu va mai trebui să aştepte venirea verii. Un alt stelist, congolezul Moke, nu l-a convins pe Gigi Becali şi va fi pus pe „liber”.


    Francezul Gnohere a ajuns din golgeter  rezervă la DinamoFoto: sportpictures.eu
Francezul Gnohere a ajuns din golgeter rezervă la DinamoFoto: sportpictures.eu

Şi în tabăra lui Dinamo există asemenea fotbalişti aflaţi pe picior de plecare. Despre Gnohere se ştie deja că nu îşi va prelungi contractul şi că negociază inclusiv cu rivalii de la Steaua. Într-o postură similară sunt şi cei doi croaţi, Maric şi Palic, care au ajutat-o enorm pe Dinamo în acest sezon. Mergând mai departe, portarul Cristi Bălgrădean o va părăsi pe Concordia Chiajna şi e o variantă interesantă pentru echipele puternice din Liga I. De asemenea, fundaşii laterali Tiago Lopes (CFR Cluj) şi Junior Morais (Astra) îşi fac bagajele, fără a-şi cunoaşte însă destinaţia. Plutonul atacanţilor care se pregătesc de „eliberare” e unul ofertant, cu Eric, care a renăscut la Gaz Metan şi pentru care mai toate echipele de top din România încep să se agite. În schimb, campionii de la Astra îl au în vizor pe George Ţucudean de la Pandurii, considerat de Şumudică una dintre variantele ideale pentru înlocuirea lui Denis Alibec.

Llullaku a semnat cu Astana

simeon stalpnicul png

Aflat şi el pe lista jucătorilor care de la 1 ianuarie 2017 intrau în ultimele luni de contract, albanezul Azdren Llullaku, golgeterul Ligii 1 în acest moment, cu 16 goluri, a semnat un contract pe doi ani cu FC Astana. Campioana Kazahstanului, care va evolua în sezonul viitor în preliminariile Ligii Campionilor, a precizat că internaţionalul albanez a fost transferat din postura de jucător liber de contract, el ajungând la o înţelegere cu cei de la Gaz Metan, care nu i-au mai dat astfel restanţele financiare. Llullaku (28 de ani) va avea un salariu de 40.000 de euro pe lună.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net