Imagini emoționante cu Luis Enrique și fiica lui, Xana, decedată la doar 9 ani

Ultima actualizare:

    Luis Enrique si fiica lui, in urmă cu câțiva ani, după cucerirea unui nou titlu la FC BarcelonaFOTO: Guliver/ Gettyimages
Luis Enrique si fiica lui, in urmă cu câțiva ani, după cucerirea unui nou titlu la FC BarcelonaFOTO: Guliver/ Gettyimages

O veste care a zdruncinat sportul mondial a venit din Spania. Fiica de 9 ani a fostului selecționer al Spaniei, Luis Enrique (49 de ani) a decedat din cauza unui cancer osos.

“Xana a murit astăzi, la 9 ani, după o luptă intensă timp de cinci luni cu osteosarcom. Mulţumim celor care au fost alături de noi în aceste luni şi mulţumim pentru discreţie şi înţelegere. Ne vei lipsi tare mult, dar ne vom aminti înfiecare zi de tine şi vom trăi cu speranţa că într-o zi ne vom întâlni. Vei fi steaua care va călăuzi familia noastră", a scris Luis Enrique pe Twitter. Din păcate, deși a fost tratată la cei mai buni medici, micuța Xana a încetat din viață, la doar cinci luni de la descoperirea bolii. Fetiţa suferea de osteosarcom, o formă de cancer osos. Ea era unicul copil al antrenorului.

Tehnicianul a demisionat la 19 iunie din funcţia de selecţioner al Spaniei din motive personale. Boala a fot descoperită la 26 martie, zi în care Luis Enrique a părăsit de urgenţă echipa naţională pentru a reveni la Barcelona, din cauza unor probleme familiale. De atunci, el nu a mai păşit pe niciun stadion, însă şi-a urmărit jucătorii prin intermediul înregistrărilor video. La meciul cu Malta, din aceeaşi zi, echipa a fost condusă de pe bancă de Moreno şi aşa a fost şi la partidele cu Insulele Feroe şi cu Suedia. Ulterior, Moreno a devenit selecționer al echipei care se află în aceeași grupă cu România în preliminariile Campionatului European din 2020.

Luis Enrique si fiica lui, Xana, pe vremea cand erau impreună, fericiti
Luis Enrique si fiica lui, Xana, pe vremea cand erau impreună, fericiti

Evident, vestea morții micuței Xana i-a răscolit adânc pe foștii elevi, colegi sau prieteni ai lui Luis Enrique. Mesaje de îmbărbătare au venit de la Sergio Ramos, Lionel Messi, sau Rafael Nadal. ”Mister, tot sprijinul şi afecţiunea pentru tine şi familia ta. Nu mai am cuvinte, dar vom rămâne totdeauna alături de tine”, a scris Ramos.

Messi, care l-a avut pe Enrique antrenor la Barcelona, a scris: ”Condoleanţe lui Luis Enrique şi întregii familii în aceste momente atât de dificile. Suntem cu tine, Mister, toată forţa din lume!".

Aflat la US Open, marele campion de tenis Rafael Nadal, care este foarte apropiat de tot ce înseamnă fotbalul spaniol, și-a exprimat și el regretul pentru pierderea suferită de fostul selecționer: ”Tocmai am aflat teribila veste a dispariţiei Xanei. Sunt foarte trist, nici nu-mi pot imagina durerea familiei. O îmbrăţişare enormă de la distanţă pentru Luis Enrique şi familia lui. Multă forţă şi curaj în aceste clipe grele”, a scris și tenismenul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net