Il Luce: «M-am bucurat 5 minute!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mircea Lucescu a stat nouă ani pe banca lui Şahtior şi a câştigat de şapte ori campionatul Ucrainei. Tehnicianul român de 67 de ani are însă experienţa necesară pentru a nu se bucura excesiv, lucru care ar putea dăuna performanţelor ulterioare ale echipei sale.

După un sezon în care a defilat pe plan intern, Şahtior a reuşit duminică să închidă matematic lupta pentru titlu. Egalul (1-1) de pe teren propriu cu a doua clasată, Metalist Harkov, a fost obţinut cu emoţii, printr-un gol marcat în ultimele minute. „Un meci greu, aşa cum mă aşteptam. Dacă pierdeam, am fi fost acuzaţi de lipsă de profesionalism", a spus Lucescu la final, referindu-se la faptul că marea rivală Dinamo Kiev stătea la mâna lui Şahtior în lupta cu Metalist pentru un loc de Liga Campionilor.

2005

simeon stalpnicul png

2006

simeon stalpnicul png

Cu al şaptelea trofeu de campion al Ucrainei trecut în palmares, al patrulea consecutiv (2010, 2011, 2012 şi 2013), „Il Luce" a fost întrebat dacă nu cumva s-a plictisit. „Să zicem că n-aş fi fericit aici. Chiar dacă aş fi supărat, tot aş avea dorinţă şi entuziasm. Atât timp cât am această calitate, asta înseamnă că ne vom bate din nou pentru titlu anul viitor", a răspuns cel mai titrat tehnician român din istorie, care tocmai şi-a prelungit contractul cu Şahtior până în 2015.

Purtat pe braţe şi aruncat în aer de elevii săi în momentele de descătuşare care au urmat partidei cu Metalist, Mircea Lucescu a fost primul din tabăra lui Şahtior care a revenit cu picioarele pe pământ.

2010

simeon stalpnicul png

2010

simeon stalpnicul png

„Un antrenor trebuie să gândească aşa: să se bucure la momentul potrivit, apoi să se gândească la ziua de mâine. În schimb, jucătorii au mai mult timp pentru a sărbători, inclusiv în vacanţe. Pentru mine, cinci minute de bucurie sunt de-ajuns", a declarat Lucescu. De altfel, jucătorii i-au cerut lui Lucescu două zile libere, dar au fost refuzaţi categoric.

„Suntem campioni şi nu ne permitem să pierdem puncte în cele patru etape rămase. E foarte uşor să-ţi pierzi imaginea şi prestigiul. După o înfrângere, pot urma şi altele", a completat profesionistul Lucescu. Antrenorul român s-a gândit probabil şi la faptul că mai are un obiectiv de îndeplinit în acest sezon. Este vorba de Cupa Ucrainei, competiţie în care Şahtior e calificată în semifinale. Ar fi al 17-lea trofeu pentru Lucescu la Doneţk.

2011

simeon stalpnicul png

2012

simeon stalpnicul png

Raţ, cale liberă spre Anglia

După 10 ani şi 16 trofee cucerite cu Şahtior, Răzvan Raţ va schimba aerul din sezonul viitor. La 31 de ani, internaţionalul român a ajuns la final de contract cu Şahtior, iar în aceste zile îşi negociază un transfer în campionatul Angliei, la echipa londoneză West Ham United.

Dacă discuţiile se vor concretiza, Raţ va semna o înţelegere valabilă trei sezoane, cu un salariu anual de aproximativ două milioane de euro.

Ahmetov: «Lucescu este de neatins»

Patronul lui Şahtior şi-a reconfirmat încrederea totală pe care o are în Mircea Lucescu. "A câştigat şapte titluri în nouă ani. Să încerce altcineva să mai reuşească vreodată aşa ceva! În privinţa sezonului viitor, pot să vă spun că două persoane nu vor fi schimbate. Proprietarul clubului, adică eu, şi antrenorul principal Mircea Lucescu. În rest, vom face tot posibilul pentru a păstra jucătorii-cheie", a declarat miliardarul ucrainean.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
euro valuta bani pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net