Iker Casillas, în optimile Ligii Campionilor pentru a 19-a oară!

casillas.jpg

Iker Casillas
Citeste tot despre: 

Din cele 20 de ediţii ale Ligii Campionilor la care a participat, portarul spaniol a ratat o singură dată calificarea în faza eliminatorie.

La 37 de ani şi jumătate, Iker Casillas apără în continuare la nivel înalt, la FC Porto, una dintre cele 16 echipe care au pătruns în optimile Ligii Campionilor. E a 19-a oară când ibericul bifează o asemenea performanţă.

După ce a plecat de la Real Madrid, în 2015, Casillas a ieşit oarecum din lumina reflectoarelor, transferul la FC Porto fiind considerat un pas înapoi. Totuşi, „San Iker” (aşa cum îi spun spaniolii) a rămas acelaşi portar de valoare, atât în Portugalia cât şi pe plan continental.

Această ediţie a Ligii Campionilor a fost a 20-a consecutivă cu Casillas în faza grupelor, în 19 rânduri spaniolul calificându-se mai departe, în optimile de finală. E o statistică uimitoare, cu care nici un alt fotbalist din lume nu se poate lăuda, iar recordul va fi greu de depăşit în viitor.

Singura dată când Casillas a fost eliminat înainte de optimile Ligii Campionilor s-a întâmplat în toamna anului 2015, chiar la primul său sezon pentru FC Porto. Marţi, victoria „dragonilor” în Turcia, 3-2 cu Galatasaray, a mai consemnat o bornă istorică pentru Casillas. Mai exact, portarul s-a bucurat pentru a 100-a oară de un succes în Liga Campionilor (88 cu Real şi 12 cu Porto), cifră pe care a atins-o în trecut şi Cristiano Ronaldo, fostul coleg al lui Casillas de la Madrid.

Loading...