Iker Casillas, omul recordurilor în Liga Campionilor

Ultima actualizare:

    Iker Casillas a fost declarat cel mai bun portar la CM 2010, CE 2008 și 2012Foto: Guliver / GettyImages
Iker Casillas a fost declarat cel mai bun portar la CM 2010, CE 2008 și 2012Foto: Guliver / GettyImages

Portar al lui FC Porto, Iker Casillas dispută în mâine seară (miercuri, 17 aprilie), contra lui Liverpool, meciul cu numărul 177 în Liga Campionilor

La 37 de ani, Iker Casillas scrie în continuare istorie. Și campionul mondial și european stabilește alte și alte recorduri.Triplu câștigător al Ligii Campionilor (2000, 2002 și 2014), portarul spaniol va bifa a 177-a întâlnire în cea mai prestigioasă competiție continentală. Ținându-i la distanță pe urmăritorii săi printre care se numără Cristiano Ronaldo (161), Xavi (151) și Raul (142). Însă lista recordurilor sale nu se oprește aici. Potrivit site-ului lequipe.fr, Casillas a strâns participări la 20 de ediții ale Ligii Campionilor, din 1999 încoace, depășindu-l astfel ep galezul Ryan Giggs (19). Și nu s-a rezumat doar la simple participări, în 19 dintre ele atingând cel puțin faza optimilor de finală. O sigură dată a fost elimiant Iker încă din grupe, în ediția 2015/2016, cu FC Porto.  

Iker Casillas are 101 victorii în Liga Campionilor

Lesne de înțeles, Casillas a adunat și cele mai multe victorii dintre toți fotbaliștii participanți în Liga Campionilor: 101. În acest caz, însă, poziția lui e amenințată serios de Cristiano Ronaldo. Portughezul are 100 de victorii, iar echipa lui, Juventus Torino, are șanse mai mari de a avansa spre finală comparative cu Porto. De altfel, recent Casillas a fost deposedat de unul dintre recordurile sale. Și anume acela al meciurilor câștigate în La Liga, prima divizie spaniolă. Portarul a rămas cu 334 de succese, fiind depășit de Lionel Messi, care a ajuns la 335. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net