Îi dai afară pe uşă şi intră pe geam

Ultima actualizare:

    Flavius Stoican a revenit la Dinamo, dar suporterii îi cer la fiecare meci să plece de la echipă
Flavius Stoican a revenit la Dinamo, dar suporterii îi cer la fiecare meci să plece de la echipă

Antrenorii din campionatul nostru au pozat tot timpul în nişte victime ale unor patroni neprofesionişti şi fără răbdare, care îi dau afară după prima înfrângere. Pe seama acestui fapt au fost puse şi demiterile de o frecvenţă uluitoare în Liga I, dar tehnicienii nu sunt chiar atât de nevinovaţi pe cât vor să pară.

Adevărul este că aceştia au alimentat situaţia prin servilismul şi lipsa oricărei personalităţi de care au dat dovadă constant. S-au plâns că sunt trataţi ca nişte sclavi şi declarativ au pretins respect de la superiori, dar au avut tot timpul vocea stinsă, privirea în pământ şi s-au întors la primele pocniri de degete ale celor care îi nedreptăţiseră. E adevărat, traversăm o criză financiară şi e greu să stai fără loc de muncă, dar strategia din Filnatropica, „sunt prea sărac ca să am principii”, chiar nu ajută, ba dimpotrivă. Revenind uşor tot timpul la fostul loc de muncă nu le demonstrează celor care te-au dat afară decât că eşti  disponibil şi că nu pierd nimic dacă te demit din nou. E adevărat, e civilizat să-ţi laşi loc de bună ziua, dar să “lingi unde ai scuipat” (cum se spune în popor), te coboară ca om şi ca profesionist, chiar în ochii jucătorilor, în faţa cărora nu mai ai autoritatea necesară. „Majoritatea antrenorilor din Liga 1 sunt nişte cârpe. Nu au pic de demnitate. Suntem râsul lumii”, a declarat rapidistul Daniel Pancu, semn că nu doar patronii sunt de vină pentru cele 33 de demisii şi demiteri din acest sezon. Toate acestea sunt confirmate de antrenori în funcţie ca Sorin Cârţu, Adrian Szabo, Adrian Falub, Cristiano Bergodi sau Francisc Dican, care au 2, 3, 4 sau chiar 5 mandate la Craiova, Braşov, „U” Cluj, Rapid sau CFR.

Stoican a revenit la Dinamo după trei luni

Absolut jenantă este însă situaţia lui Flavius Stoican, care a fost afară de Dinamo înainte de finalul turului, dar s-a întors în genunchi, după doar câteva etape din 2015, când Mihai Teja a fost “ras” în urma unor rezultate slabe. De asemenea, penibil a fost şi brazilianul Ze Maria, dar afară de la Ceahlăul marţi şi reconfirmat miercuri, după ce Massone s-a calmat. Nici exemplele din trecut n-au reprezentat modele. George Copos s-a distrat la Rapid cu Marian Rada şi Viorel Hizo, ultimul păţind acelaşi lucru şi cu Porumboiu, la Vaslui. Cristi Borcea şi Nicolae Badea au avut la Dinamo „victimele” lor, Cornel Ţălnar şi Cornel Dinu, iar Gigi Becali s-a folosit la Steaua de „marionetele” lui, Mihai Stoichiţă, „Ţiţi” Dumitriu şi Marius Lăcătuş. În concluzie, patronii nu fac bine că demit antrenorii la primul impuls, dar şi antrenorii pot remedia această problemă doar dacă îşi îndreaptă puţin coloana şi nu mai spun da la primul telefon. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net